03.02.2018

Chec rapid si economic

Aceasta retetea de chec este una rapida, buna si economica. O recomand cu drag....chec usor umed si delicios, care merge de minune alaturi de o cana cu lapte, ceai sau cafea.❤<

Daca probati reteta mea de Chec rapid si economic, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

    Ingrediente:
  • 2 oua
  • ¾ cana cu zahar
  • 2 cani nu prea pline cu faina
  • ½ cana cu ulei
  • ½ cana cu lapte
  • 1 lingura rasa cu cacao
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare


Mod de preparare:

Inainte de a ne apuca de prepararea checului pornim cuptorul la foc mediu(180°C) si tapetam o tava(5x9x27cm) cu hartie de copt. Zaharul, faina, uleiul si laptele le vom masura cu o cana cu capacitatea de 250 ml.
Spargem ouale intr-un bol, adaugam zaharul si sarea, apoi mixam aproximativ 2-3 minute. Nu este nevoie ca zaharul sa se dizolve complet. Adaugam uleiul in fir subtire in timp ce mixam, la fel si laptele. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule de bucatarie incorporam in 2-3 reprize faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam coaja de lamaie si amestecam din nou. Turnam trei sferturi din compozite in tava. In compozitia ramasa adaugam cacao si esenta de rom. Omogenizam si o punem deasupra compozitiei albe. Cu coada unei linguri (eu am folosit o lingurita cu coada lunga) amestecam putin cele doua compozitii. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana checul se rumeneste usor. Facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca este copt. Cand este gata, il scoatem din tava si il lasam la racit....cam asta-i tot.  Rapid, economic si bun.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca❤. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu