29.01.2018

Pilaf cu inimi si pipote

Un preparat clasic,ieftin si  usor de facut.



loading...
       Ingrediente:
  • 1kg inimi si pipote
  • 1 cana si jumatate orez (cana de 250ml)
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel


Aici gasiti reteta de PILAF CU CIUPERCI.

Mod de preparare:
Curatam si spalam in mai multe ape inimile si pipotele. Le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere de 2 degete.Eu le-am fiert in oala sub presiune si am adaugat de la inceput un praf de sare,ceapa, ardeiul si un morcov intreg. Am mai pus si putina grasime de pasare de curte. Daca le fierbeti intr-o oala obisnuita lasati sa dea in clocot, indepartati spuma care se formeaza,apoi adaugati legumele spalate si curatate. Lasam sa fiarba pana inimile si pipotele sunt bine patrunse.Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie si indepartam legumele. Pastram zeama in care au fiert, eventual o strecuram.
Morcovul ramas il dam pe razatoarea mica si il calim 1-2 minute in uleiul incins. Adaugam orezul spalat, il calim 1-2 minute impreuna cu morcovul, apoi adaugam 4 cani din supa in care au fiert inimile si pipotele.






Acoperim cratita cu capac si lasam sa fiarba la foc mic. Din cand in cand amestecam usor ca sa nu se lipeasca orezul. La jumatatea fierberii adaugam inimile si pipotele, apoi potrivm gustul de sare si piper. Daca lichidul scade prea mult si orezul nu este fiert mai adaugam o jumatate de cana cu supa. La sfarsit adaugam patrunjel verde tocat.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
In fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.








loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente