Daca probati reteta mea de Ciorba de ciolan afumat dreasa cu smantana, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Ingrediente:
- un ciolan afumat cu os(aproximativ 1kg)
- o ceapa mare
- 2 morcovi
- 1 ardei gras(am folosit congelat)
- 4 galbenusuri
- 250 g smantana fermentata
- sare
- piper macinat
- cateva fire de patrunjel
- otet
Mod de preparare:
Spalam ciolanul de porc(daca este nevoie il parlim inainte), apoi il punem la fiert intr-o oala cu aproximativ 4 litri de apa. Il fierbem pana carnea se desprinde usor dupa os. Inlaturam spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie, iar daca apa scade prea mult completam cu alta fierbinte.
Cand ciolanul este fiert il scoatem si il lasam deoparte sa se racoreasca. Punem in oala legumele curatate, spalate si taiate in cubulete. Lasam sa fiarba pana se patrund, apoi adaugam ciolanul taiat in bucati potrivite. Punem otet, sare si piper macinat dupa gust. Dupa aproximativ 5 minute inchidem focul de sub oala. Peste galbenusuri punem un praf de sare si le batem putin cu telul.
Adaugam smantana, omogenizam si incepem sa turnam cate putina zeama fierbinte din oala. In timp ce turnam zeama amestecam continuu cu telul. Adaugam atata zeama pana amestecul de galbenus devine si el fierbinte, apoi il punem treptat(amestecand continuu) in oala cu ciorba.
Adaugam si patrunjelul tocat. Servim ciorba fierbinte, cu paine proaspata si ardei iuti. Este tare buna!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de SUPE/CIORBE.
Aici gasiti retea pentru CIORBA RADAUTEANASpalam ciolanul de porc(daca este nevoie il parlim inainte), apoi il punem la fiert intr-o oala cu aproximativ 4 litri de apa. Il fierbem pana carnea se desprinde usor dupa os. Inlaturam spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie, iar daca apa scade prea mult completam cu alta fierbinte.
Cand ciolanul este fiert il scoatem si il lasam deoparte sa se racoreasca. Punem in oala legumele curatate, spalate si taiate in cubulete. Lasam sa fiarba pana se patrund, apoi adaugam ciolanul taiat in bucati potrivite. Punem otet, sare si piper macinat dupa gust. Dupa aproximativ 5 minute inchidem focul de sub oala. Peste galbenusuri punem un praf de sare si le batem putin cu telul.
Adaugam smantana, omogenizam si incepem sa turnam cate putina zeama fierbinte din oala. In timp ce turnam zeama amestecam continuu cu telul. Adaugam atata zeama pana amestecul de galbenus devine si el fierbinte, apoi il punem treptat(amestecand continuu) in oala cu ciorba.
Adaugam si patrunjelul tocat. Servim ciorba fierbinte, cu paine proaspata si ardei iuti. Este tare buna!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de SUPE/CIORBE.
Delicatesa garantata!!
RăspundețiȘtergereAdevarat! Te pup, Mari, o noapte linistita!
ȘtergereFoarte buna ciorba,am facut-o astazi,succes in continuare
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, ma bucur ca v-a placut ciorbica :)
ȘtergereProbabil regina ciorbelor este ciorba cu ciolan afumat
RăspundețiȘtergereCam asa ceva :) . O zi frumoasa!
ȘtergereO sa incerc si eu cu siguranță....
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru incredere, astept sa imi spui cat de mult v-a placut.
ȘtergereMinunat arată! 👏Se poate pune și un cartof?
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos. Da, nu strica, se poate. O zi frumoasa!
Ștergere