01.12.2017

Fasole cu ciolan in bol de mamaliga

Ne place fasolea in mai toate felurile, insa fasolea cu ciolan est epreferata noasta.



Ne place fasolea in mai toate felurile, insa fasolea cu ciolan est epreferata noasta.

loading...

      Ingrediente:
  • 600 g fasole boabe 
  • un ciolan fara os (aproximativ 700 g) 
  • 2 morcovi 
  • 1 ceapa mare 
  • un ardei gras 
  • 250 ml suc de rosii (preparat ca aici)
  • 2 frunze de dafin 
  • boia 
  • cimbru 
  • sare 
  • piper boabe si macinat 
  • 3 linguri ulei 
  • cateva fire de patrunjel






Aici gasiti reteta FASOLEI CU CARNATI
Aici gasiti reteta de FASOLE BATUTA

Mod de preparare:
Am ales fasolea de impuritati, am spalat-o si am lasat-o peste noapte in apa, la inmuiat.
A doua zi am spalat ciolanul si l-am pus la fiert (am folosit oala sub presiune). Am pus in oala apa cat sa il acopere, 2 frunze de dafin si 7-8 boabe de piper. In 40 de minute a fost gata. L-am scos si l-am lasat sa se raceasca. Am pastrat zeama in care a fiert.
Am pus fasolea la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand a inceput sa fiarba am mai lasat-o 3-4 minute, apoi am scurs apa si am inlocuit-o cu alta apa fierbinte. Am pus-o din nou la fiert si am repetat operatiunea inca de doua ori.
Am incins uleiul intr-o cratita incapatoare si am pus legumele taiate cubulete.
Cand acestea s-au inmuiat am adaugat fasolea si am turnat din zeama in care a fiert ciolanul, cat sa treaca de un deget peste fasole. Am lasat sa fiarba la foc mic. Am mai completat cu zeama fierbinte cand aceasta a scazut. Dupa aproximativ 25 de minute am pus ciolanul taiat in bucati,  am potrivit gustul de sare si am condimentat cu boia, cimbru si piper. Am adaugat  sucul de rosii si am mai lasat sa fiarba aproximativ un sfert de ora. La sfarsit am adaugat patrunjel tocat. Am servit fasolica in bol de mamaliga.
Bolul de mamaliga: am facut o mamaliga potrivit de tare, iar cand a fost gata am luat cu lingura din compozitie si am tapetat peretii unui castron. Cand s-a racit putin am rasturnat castronul si am scos cu grija bolul de mamaliga. Simplu, nu-i asa?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.











loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente