10.12.2017

Cornulete fragede cu nuca

Aceste cornulete sunt delicioase, fragede si au o aroma aparte. O reteta simpla, deosebita si usor de facut. O recomand cu drag!❤

Daca probati reteta mea de Cornulete fragede cu nuca sau orice reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-au reusit si cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste inavata. Ma puteti urmari pe pagina mea de facebook  unde va astept cu multe retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira😉.

    Ingrediente:
  • 350 g faina
  • 150 g miez de nuca macinat
  • 100 g unt 82% grasime
  • 100 g untura 
  • 75 g zahar pudra
  • 2 oua
  • un varf cutit de sare
  • o lingurita extract de vanilie
   Pentru finisat:
  • zahar pudr

Mod de preparare:
Punem intr-un castron faina cernuta, zaharul, sarea si miezul de nuca. Le amestecam cu telul sau o lingura, apoi adaugam untul (rece)  taiat cubulete. Punem si untura solida. Daca nu aveti untura o puteti inlocui tot cu unt(125 g), insa cu untura cornuletele ies mult mai fragede. Amestecam cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt si untura. Punem ouale si vanilia, apoi framantam aluatul foarte putin, doar pana se leaga si ingredientele sunt incorporate. Aluatul va fi putin lipicios. Il infasuram intr-o folie alimentarea si il dam la frigider pentru cel putin 2 ore sau il lasam peste noapte.
Dupa acest timp, scoatem aluatul din frigider si rupem bucati din el (eu le-am cantarit- 15g ) pe care le rulam in forma de snur, apoi subtiem putin capetele si le dam forma de semiluna. Nu este nevoie sa lucram cu faina, aluatul nu se va mai lipi. Asezam cornuletele intr-o tava pe care o vom da la cuptorul preincalzit la foc mediu- 180
°C pentru 15-20 de minute. Daca doriti putei pune in tava hartie de copt. Cornuletele sunt gata cand se rumensc usor pe talpa si varfurile capata o culoare usor maronie. Le lasam sa se racoreasca putin, apoi le tavalim prin zahar pudra. Cornuletele pot fi pastrate mai mult timp(2-3 sapatamani) in cutii inchise cu capac. Sunt delicioase si fragede de se topesc in gura😊!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.









Aici gasiti reteta CORNULETELOR DE POST.

24 de comentarii:

  1. Abea astept sa fac de sarbatori!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am scris deja rețeta în caietul meu de rețete!Cu siguranță o voi face de sărbători! Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Astept sa imi spui cum v-au placut :)

      Ștergere
  3. Ale mele sunt la rece deja...
    Nu am rabdare pana la Crăciun..
    MULTUMIM!
    SARABATORI FERICITE ȘI BINECUVÂNTATE!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zilele aste le fac si eu. Sarbatori frumoase sa aveti si voi!

      Ștergere
  4. Anonim28/11/22

    Eu știu reteta asta și de 20de ani. Ai mei au plecat în Germania și am uitat de rețetă, f foarte bună. Vă mulțumesc, sa fiți binecuvântata de DOMNUL! 👍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag...ma bucur ca ai regasit-o. Doamne ajuta!

      Ștergere
  5. Anonim29/11/22

    Mura in gură, numai cine e leneș nu ar putea face!
    Muuuulțumesc mult de rețetă! Sunt foarte bune!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim15/12/22

    Mă bucur nespus de mult că am găsit rețeta cornulețelor din copilăria mea(anii 60-70)!!!Când eram copil bunica mea făcea aceste cornulețe, dar neavând frigider, punea aluatul într-o pungă, o lega bine și o punea în găleată cu apă rece. Ea le zicea cornulețe,, dospite "în apă 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce amintiri frumoase! Si eu ma bucur ca ai gasit reteta.

      Ștergere
  7. Anonim13/4/23

    Multumesc multa pentru receta foarte buna!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim12/11/23

    Mulțumesc pentru tot ceea ce faceți

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri!

      Ștergere
  9. Anonim13/11/23

    Mulțumesc o zi buna sa aveți și la cât mai multe rețete delicioase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajuta! Iti multumesc si eu pentru aprecieri!

      Ștergere
  10. Anonim27/11/23

    Am să încerc și eu @ Dar fără pic de drojdie??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este nevoie de drojdie, ies foarte fragede asa cum am dat eu reteta. O zi buna si spor in toate!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).