04.11.2017

Chec cu rahat,cacao si iaurt (fara agenti de crestere)

Daca esti in pana de idei si nu stii ce desert sa faci, incearca acest chec minunat, vei fi incantata.


loading...
     Ingrediente:
  • 9 oua 
  • 1 cana si jumatate cu zahar (cana de 250 ml) 
  • 2 cani si jumatate cu  faina
  • 150 g iaurt
  • 150 ml ulei
  • 4-5 cuburi de rahat (maxim200g)
  • 1 lingura cacao
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 fiola esenta de rom
  • un varf cutit de sare
  •                                            Aici gasiti reteta CHECULUI OPARIT

Mod de preparare:
In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Separam galbenusurile de albusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se formeaza o spuma tare.Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva. Trebuie sa obtinem o bezea tare si lucioasa. Batem(cu telul) galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, apoi adaugam iaurtul, coaja de  lamaie si esentele. Incorporam acest amestec  in albusuri, mixand la viteza mica. Adaugam treptat faina amestecand usor cu o spatula( de jos in sus). Tapetam doua tavi mari (ale mele au dimensiunea 33x12x7cm) cu hartie de copt. Turnam aluatul si oprim 3-4 linguri in vas peste care adaugam cacaoa. Amestecam pana se omogenizeaza. Peste compozitia alba presaram rahatul taiat cubulete mici, apoi deasupra(de-a lungul formei) adaugam compozitia cu cacao. Trecem usor cu coada unei linguri prin aluat, ca sa-i dam aspect marmorat. Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 45-50 de minute. Facem testul cu scobitoarea (infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea ,inseamna ca checul este copt). Scoatem checul din tavi si il presaram cu zahar pudra. Il feliem cand se raceste. Simplu si bun!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati ca in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de DULCIURI








loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente