23.10.2017

Pui cu sos si usturoi la cuptor

Un preparat simplu si tare bun. Il putem servi alaturi de un piure, paste sau se poate servi ca atare, cu painica proaspata sau mamaliguta...si cu ceva muraturi😊😋.


Daca probati reteta mea de Pui cu sos si usturoi la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


   Ingrediente:


Mod de preparare:
Parlim, curatam si spalam ciocanelele de pui, apoi le stergem cu prosoape de hartie.
Incingem uleiul intr-o cratita si rumenim putin bucatile de carne pe ambele parti.
Cand se rumenesc usor turnam aproximativ 300 ml apa (apa nu trebuie sa acopere carnea) si cand da in clocot introducem cratita in cuptor.
Dupa 15-20 de minute adaugam pasta de ardei si rosii, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper. Din cand in cand luam cu lingura din sos si punem peste bucatile de pui. Cand puiul este aproape patruns diluam o lingura cu faina in putina apa si turnam in cratita  ca sa ingrosam putin sosul. Adaugam si usturoiul decojit si zdrobit si mai lasam la cuptor pana carnita este bine patrunsa. La sfarsit presaram mararul tocat. Servim cu piure de cartofi, paste sau ce va place voua. Simplu si delicios, nu-i asa?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati ca in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.



6 comentarii: