10.07.2017

Rosii si dovlecei umpluti







Un preparat gustos de vara si nu numai.
loading...


       Ingrediente:
  • 4 rosii mari 
  • 2 dovlecei potriviti ca marime 
  • 500 g carne tocata amestec porc/vita 
  • 3 linguri orez 
  • o ceapa 
  • un ou 
  • boia 
  • sare 
  • piper 
  • cateva fire de marar si patrunjel 
  •  rosie pentru ‘capacul’ dovleceilor 


Mod de preparare:
Peste carnea tocata adaugam oul, orezul spalat, ceapa si verdeata tocata marunt. Condimentam cu boia, sare si piper, omogenizam si dam deoparte.
Spalam dovleceii, ii stergem, apoi le indepartam capetele. Ii taiem in 2 sau 3 bucati egale, depinde cat sunt de mari. Le scoatem miezul cu o lingurita fara a strapunge celalat capat.
Spalam rosiile, le stergem si le taiem un capac deasupra. Scoatem miezul si il tocam marunt.
Umplem fiecare bucata de dovlecel si rosie cu amestecul de carne si le asezam intr-o cratita (tava).Eu am facut si 5 sarmalute in frunza de vita .
Punem “capace” legumelor umplute, adaugam in cratita o cana cu apa si miezul rosiilor.
Dam cratita la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora. Stropim din cand in cand rosiile si dovleceii cu sosul din tava.
Cand sunt aproape gata potrivim gustul de sare si piper iar la sfarsit adaugam patrunjel tocat.
Ii servim simpli sau cu smantana ori iaurt. O bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu CARNE/PESTE








loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente