10.07.2017

Rosii si dovlecei umpluti






Un preparat gustos de vara si nu numai.


loading...
       Ingrediente:

  • 4 rosii mari
  • 2 dovlecei potriviti ca marime
  • 500 g carne tocata amestec porc/vita
  • 3 linguri orez
  • o ceapa

  • un ou
  • boia
  • sare
  • piper
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • o rosie pentru ‘capacul’ dovleceilor




Mod de preparare:
Peste carnea tocata adaugam oul, orezul spalat,ceapa si verdeata tocata marunt. Condimentam cu boia, sare si piper ,omogenizam si dam deoparte.
Spalam dovleceii, ii stergem apoi le indepartam capetele. Ii taiem in 2 sau 3 bucati egale, depinde cat sunt de mari.Le scoatem miezul cu o lingurita fara a strapunge celalat capat.
Spalam rosiile,le stergem si le taiem un capac deasupra.Scoatem miezul si il tocam marunt.




Umplem fiecare bucata de dovlecel si rosie si le asezam intr-o cratita (tava).Eu am facut si 5 sarmalute in frunza de vita .
Punem “capace” legumelor umplute,adaugam in cratita o cana cu apa si miezul rosiilor.
Dam cratita la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora.Stropim din cand in cand rosiile si dovleceii cu sosul din tava.
Cand sunt aproape gata potrivim gustul de sare si piper iar la sfarsit adaugam patrunjel tocat.
Ii servim simpli sau cu smantana ori iaurt.
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.







loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente