01.07.2017

Orez cu dovlecei

O reteta simpla si rapida potrivita pentru zilele caniculare cand nu putem sta prea mult in bucatarie.


loading...
       Ingrediente:
  • o cana cu orez(cana de 250ml)
  • 1/2 kg dovlecei
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • un morcov

  • aproximativ 4 cani supa de legume sau apa 
  • 3 linguri ulei
  • boia
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel



Mod de preparare:
Curatam dovleceii de coaja,le indepartam semintele si ii taiem in bucati potrivit de mari.
Restul legumeleor le curatam si le tocam cubulete mici.
Incingem uleiu intr-o cratita si adaugam ceapa.O lasam cat sa se inmoaie apoi adaugam pe rand ,morcovul,ardeiul gras si dovlecelul. Le lasam cateva minute sa se caleasca .




Adaugam orezul spalat apoi turnam 3 cani de supa si lasam sa fiarba la foc mic.
La jumatatea prepararii condimentam cu boia, sare si piper. Cand este nevoie mai adaugam cate putina supa/apa fierbinte  pana orezul se umfla si legumele sunt fierte.La sfarsit presaram patrunjel verde tocat.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.












loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente