01.07.2017

Orez cu dovlecei

O reteta simpla si rapida potrivita pentru zilele caniculare cand nu putem sta prea mult in bucatarie sau pentru zilele in care tinem post.


loading...
       Ingrediente:
  • o cana cu orez(cana de 250ml)
  • 1/2 kg dovlecei
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • un morcov
  • aproximativ 4 cani supa de legume sau apa 
  • 3 linguri ulei
  • boia
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel


Aici gasiti reteta de PILAF CU CIUPERCI.

Mod de preparare:
Curatam dovleceii de coaja, le indepartam semintele si ii taiem in bucati potrivit de mari.
Restul legumeleor le curatam si le tocam cubulete mici.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam ceapa. O lasam cat sa se inmoaie, apoi adaugam pe rand ,morcovul, ardeiul gras si dovlecelul. Le calim cateva minute, pana se inmoaie putin.
Adaugam orezul spalat, apoi turnam 3 cani de supa/apa si lasam sa fiarba la foc mic.
La jumatatea prepararii condimentam cu boia, sare si piper. Daca mai este nevoie mai adaugam cate putina supa/apa fierbinte, pana orezul se umfla si legumele sunt fierte. La sfarsit presaram patrunjel verde tocat. Este delicios. Se poate servi ca atare sau ca si garnitura.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte RETETE DE POST.











loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente