16.07.2017

Dulceata de mure

O bunatate naturala


loading...

      Ingrediente:
  • 4 kg de mure
  • 3 kg zahar
  • sucul de la o lamaie




Mod de preparare:
Spalam murele si le lasam la scurs in strecuratoare.Cand se scurg le punem intr-un vas  cu fundul gros in straturi alternative cu zaharul.Adaugam zeama de lamaie ,acoperim vasul  cu capac si il lasam 2-3 ore ca sa-si lase sirop(se pot tine pana a doua zi in frigider). Cand si-au lasat suficient sirop le punem la fiert la foc mic.Amestecam din cand in cand in ele  si indepartam spuma care se formeaza.
Lasam sa fiarba aproximativ o ora, pana dulceata se leaga.





Cat timp dulceata fierbe ne ocupam de sterilizarea borcanelor. Le spalam foarte bine cu apa calda si detergent de vase apoi le punem intr-o tava fara sa se atinga intre ele si fara sa le inchidem cu capace.Punem tava cu borcanele in cuptor la foc potrivit pentru 15-20 de minute, apoi inchidem cuptorul si le lasam acolo pana dulceata este gata.

Dupa trei sferturi de ora probam dulceata astfel:luam cu o lingurita si lasam sa cada cateva picaturi pe o farfurie rece din frigider.Cand picaturile raman intregi fara sa se imprastie, dulceata este gata.

Punem dulceata fierbinte in borcane ,le inchidem cu capace si le intoarcem cu gura in jos pentru 10-15 minute. Le invelim cu o patura si le lasam sa se raceasca .
Sa va fie de folos!
Aici gasiti reteta de gem de caise.









loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente