10.06.2017

Tort cu trei mouss-uri de ciocolata

Daca iubesti ciocolata, acesta este desertul perfect! Este un tort delicios, nu este deloc gretos si este tare frumos! 💜 Se poate face pentru o aniversare sau orice alta sarbatoare din familie. 

Daca probati reteta mea de Tort cu trei mouss-uri de ciocolata, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat tariesste invata.



   Ingrediente
   Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar 
  • 150 g faina 
  • 30 g cacao 
  • 50 ml ulei 
  • 70 ml apa
  • o lingurita praf de copt 
  • esenta de rom 
  • un praf de sare
    Mousse de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • o lingurita gelatina 
  • 3 linguri apa 
    Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca lichida  indulcita
  • o lingurita gelatina 
  • 3 linguri apa 
    Mousse de ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata 50% cacao 
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingurita gelatina 
  • 3 linguri apa 
    Glazura:
  • 150 g ciocolata 50%cacao
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte
    Decor:
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 50 g ciocolata alba
  • cateva capsune

Mod de preparare
Blat:
Turnam apa clocotita peste cacao, amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri punem un praf de sare si le mixam pana devin spuma, apoi adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri turnam in fir subtire uleiul...amestecam cu un tel in forma de para, la fel ca la maioneza, apoi aromatizam cu esenta de rom si la urma punem amestecul racit de apa si cacao. Le incorporam treptat in bezea amestecand usor cu o spatula, apoi la sfarsit punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma rotunda(eu am folosit o cratita) cu diametrul de 20 cm si o dam la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 25 min. Dupa primele 20 de minute putem face testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul blatului, si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este copt. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam blatul 5 minute in cuptor, apoi repetam testul. Cand este gata, scoatem blatul din forma si il lasam la racit
Mousse de ciocolata alba:
Lasam gelatina la hidratat in cele 3 linguri de apa rece (aproximativ 10 minute). Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-o craticioara impreuna cu 50 ml frisca lichida. Punem vasul pe foc si il lasam doar cat sa se topeasca ciocolata(fara sa fiarba) amestecand continuu. Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba sau sa se infierbante prea tare, apoi o adaugam in sosul de ciocolata, apoi amestecam bine, bine. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi cu ajutorul mixerului incorporam sosul in frisca batuta. Nu mixam foarte mult ca sa nu se taie compozitia.
Mouss-ul de ciocolata cu lapte si ciocolata neagra se prepara la fel ca cel prezentat mai sus.
Decor:
Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara.
Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam sa se raceasca. O tinem 10-15 minute in congelator, dupa care o batem spuma.
Glazura:
Punem toate ingredientele intr-un vas si le topim pe baie de aburi.
Asamblare:
Imbracam o forma de tort cu diametrul de 18-20 cm in folie alimentara si punem primul strat de mousse de ciocolata alba. Nivelam, scuturam putin forma si o dam 10 minute la congelator (crema trebuie sa se intareasca putin). Intre  timp preparam mousse-ul de ciocolata cu lapte.
Scoatem forma din congelator intindem mousse-ul de ciocolata cu lapte, nivelam si dam din nou forma la congelator. Pregatim mousse-ul de ciocolata neagra.
Cand s-a intarit si mousse-ul de ciocolata cu lapte intindem si al treilea strat de mousse si asezam blatul racit presand usor. Il insiropam cu cateva linguri de cafea indulcita. Dam forma la frigider pentru cel putin 3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou.
Cum il decoram:
Imbracam cu frisca marginile tortului de jur imprejur, apoi asezam felii de capsune.
Turnam glazura calda in mijlocul tortului si inclinam usor platoul sa se prelinga si pe margini. Decoram cu capsune si pastram tortul la frigider pana la servire. Frumos si delicios💜!
Mai jos a atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETELE MELE DE LA A LA Z, 










8 comentarii:

  1. Mimi9/3/18

    Bună seara. Cu Ce ciocolata se poate înlocui ciocolata folosita de dumneavoastră. Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mimi! La acest tort sunt necesare 3 feluri de ciocolata...neagra, cu lapte si alba. Poti folosi ciocolata menaj sau orice fel de ciocolata simpla care sa nu contina fructe, nuci sau alune.

      Ștergere
  2. Bună seara.Îmi puteti spune de unde cumpărați ciocolata callebaut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Nu am avut Callebaut, am folosit Fin Carre de la Lidl

      Ștergere
  3. Bună ziua.Dacă folosesc gelatina foi îmi puteți spune ce cantitate as putea foloși? Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! O lingurita de gelatina granule se poate inlocui cu 2 foi gelatina.

      Ștergere
    2. Mulțumesc. Sărbători fericite în continuare.

      Ștergere
    3. Cu drag! Sarbatori frumoase si voua!

      Ștergere