14.04.2017

Friptura de miel aromata si frageda

Este o friptura cu o aroma deosebita, frageda si suculenta. Recomand reteta cu drag!



loading...




     Ingrediente:
  • 2 pulpe de miel (aproximativ 3kg)
  • slaninuta afumata
  • 4 capatani de usturoi
  • 300 ml vin (am folosit roze)
  • 300 ml supa (apa)

  • 50 ml ulei de masline (sau vegetal)
  • amestec de condimente (rozmarin, menta,salvie,tarhon)
  • vegeta(optional)
  • boia
  • sare
  • piper




Mod de preparare:
Spalam pulpele de miel si indepartam excesul de grasime.Le stergem cu hartie absorbanta apoi facem crestaturi cu cutitul in care introducem slaninuta si o capatana de usturoi curatat si taiat bastonase .Presaram peste carne  condimente, boia,  sare si piper si masam bine .Punem bucatile  de carne in pungi si le dam pentru cateva ore (de preferat peste noapte ) la frigider.




Asezam pulpele de miel intr-o tava ,punem 3 capatani de usturoi intregi (curatam doar primul strat de coji..usturoiul la final va fi un deliciu), turnam vinul si supa(apa).Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor la foc mic, pentru aproximativ 2 ore si jumatate.Din cand in cand stropim friptura cu lichidul din tava. Daca este nevoie mai adaugam vin sau supa. Cu o jumatate de ora inainte ca friptura sa fie gata indepartam folia , ca sa se poata rumeni frumos carnita.Va iesi o friptura cu o aroma deosebita, frageda si suculenta. Servim friptura cu garnitura/salata preferata .
Sa va fie de folos!
Aici gasiti inca o reteta cu friptura de miel.









loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente