23.04.2017

Tort cu iaurt, frisca si fructe

Cu acest tort imi astept astazi musafirii.



loading...


      Ingrediente:
  • 400 g iaurt cu piersici
  • 500 ml frisca lichida indulcita(am folosit Meggle)
  • 1 pliculet gelatina (10g)
  • 450 g piscoturi

  • 4 linguri zahar pudra 
  • 2 cutii mici compot de piersici
  • 150 g fructe confiate papaya
  • 2 lingurite coaja de portocala confiata
  • 1 fruct kiwi




Mod de preparare:
Am scos piersicile din compot si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.
Gelatina am pus-o 15 minute la hidratat in 100 ml zeama de la  compot.
Cand s-a inmuiat, am incalzit-o putin(fara sa fiarba) si am amestecat bine pana s-a lichefiat.Am lasat-o la racit.
Am pus frisca rece intr-un bol , am mixat-o 1- 2 minute apoi am adaugat zaharul lingura cu lingura mixand dupa fiecare.La sfarsit am adaugat iaurtul si gelatina racita.




Am taiat cubulete jumatate din piersicile din compot, apoi le-am adaugat peste crema impreuna cu fructele papaya si coaja de portocala. Le-am incorporat amestecand usor cu o spatula. Am dat bolul la frigider pentru aproximativ 10 minute.
In acest timp am pregatit forma(26 cm diametrul) in care urma sa montez tortul,asezand la baza si pe margini  pișcoturi insiropate foarte putin in sucul din compot.
Am pus jumatate din crema si am nivelat .Am asezat peste crema un strat de piscoturi insiropate ,apoi restul de crema.Deasupra am ornat cu trandafirasi realizati  din felii de piersici si kiwi.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.













loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente