23.04.2017

Tort cu iaurt, frisca si fructe

Un tort racoros si usor de preparat. Puteti folosi orice fructe... din compot, din congelator sau fructe de sezon. Recomand cu drag reteta!

Daca probati reteta mea de Tort cu iaurt, frisca si fructe, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


     Ingrediente:
  • 400 g iaurt cu piersici
  • 500 ml frisca lichida indulcita(am folosit Meggle)
  • 1 pliculet gelatina (10g)
  • 450 g piscoturi
  • 4 linguri zahar pudra 
  • 2 cutii mici compot de piersici
  • 150 g fructe confiate papaya
  • 2 lingurite coaja de portocala confiata
  • 1 fruct kiwi





Aici gasiti reteta TORTULUI DIPLOMAT CU FRUCTE.
Aici gasiti reteta RORTULUI CU CREMA DE ZAHAR ARS.


Mod de preparare:
Am scos piersicile din compot si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.
Gelatina am pus-o 15 minute la hidratat in 100 ml zeama din compot.
Cand s-a inmuiat, am incalzit-o putin(fara sa fiarba) si am amestecat pana s-a lichefiat. Am lasat-o la racit.
Am pus frisca rece intr-un bol, am mixat-o 1-2 minute, apoi am adaugat zaharul lingura cu lingura mixand bine dupa fiecare. La sfarsit am adaugat iaurtul si gelatina racita.
Jumatate din piersici le-am taiat cubulete, apoi le-am adaugat peste crema impreuna cu fructele papaya si coaja de portocala. Le-am incorporat amestecand usor cu o spatula. Am dat bolul la frigider pentru aproximativ 10 minute.
In acest timp am pregatit forma(26 cm diametrul) in care urma sa montez tortul.... am asezat la baza si pe margini pișcoturi insiropate foarte putin in sucul din compot.
Am pus jumatate din crema si am nivelat. Am asezat peste crema un strat de piscoturi insiropate, apoi restul de crema. Deasupra am ornat cu trandafirasi realizati din felii de piersici si kiwi. Si frumos si delicios! Va place cum arata, nu-i asa? :)
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de TORTURI.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu