15.04.2017

Prajitura cu foi de napolitana, nuca si rahat

O prajitura  absolut delicioasa.



loading...


      Ingrediente
  • 2 foi mari de  napolitana
      Blat:
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 200 g nuca macinata 
  • 200 g rahat taiat cubulete mici
  • 100 g stafide inmuiate  intr-o lingurita de rom

  • coaja de lamaie(dupa gust)
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
      Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 1 pachet unt
  • 7 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie

Mod de preparare
Blat:
Mixam albusurile spuma cu sarea apoi adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana acesta se topeste si albusurile devin ca o bezea.
Cu ajutorul unei spatule incorporam pe rand rahatul si stafidele,faina cernuta cu praful de copt, nuca si coaja de lamaie. Amestecam usor de jos in sus pentru a nu se lasa bezeaua. Punem compozitia intr-o tava(35x25cm)in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 35-40 de minute, pana prajitura incepe sa se desprinda usor de pe  margini.Facem testul cu scobitoarea.Daca doriti ca prajitura sa fie mai inalta, coaceti blatul intr-o tava mai mica sau mariti cantitatile ingredientelor.




Cat blatul sta in cuptor pregatim crema:
Amestecam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara apoi le punem la fiert  pe baie de aburi. Lasam pana zaharul se topeste si crema incepe sa se ingroase, apoi o dam deoparte si adaugam untul taiat cubulete si esenta. Omogenizam si lasam sa se raceasca.Crema va iesi mai moale ,dar destul de buna incat sa lipeasca foile de blat
Asamblare:
Imbracam interiorul tavii in care am copt blatul cu folie alimentara(lasam folia sa cada si pe margi pentru ca la sfarsit vom acoperi prajitura cu ea) .Asezam o foaie de napolitana (eu am decupat-o putin ca era mai mare decat tava).Ungem foaia de napolitana cu jumatate din crema, asezam blatul, intindem peste el restul de crema apoi acoperim cu cealalata foaie de napolitana.Invelim prajitura cu folie alimentara si punem o greutate pe ea. Dam tava cu prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore sau peste noapte. Portionam prajitura dupa dorinta si o servim alaturi de cei dragi.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.

















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente