15.04.2017

Prajitura cu foi de napolitana, nuca si rahat


O prajitura delicioasa si satioasa. Recomand cu drag reteta.
loading...
      Ingrediente
  • 2 foi mari de napolitana 
      Blat:
  • 7 albusuri 
  • 7 linguri zahar 
  • 3 linguri faina 
  • 200 g nuca macinata 
  • 200 g rahat taiat cubulete mici 
  • 100 g stafide inmuiate intr-o lingurita de rom 
  • coaja de lamaie(dupa gust) 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • un varf cutit de sare 
      Crema:
  • 7 galbenusuri 
  • 1 pachet unt 
  • 7 linguri zahar 
  • 1 fiola esenta de vanilie 



Aici gasiti reteta de FOI DE NAPOLITANA CU NUCA CREMA CARAMEL.

Mod de preparare
Blat:

Mixam albusurile spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana acesta se topeste si albusurile devin ca o bezea.
Cu ajutorul unei spatule incorporam pe rand rahatul si stafidele,faina cernuta cu praful de copt, nuca si coaja de lamaie. Amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pentru a nu se lasa bezeaua. Punem compozitia intr-o tava(35x25cm)in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 35-40 de minute, pana prajitura incepe sa se desprinda usor de pe margini.Facem testul cu scobitoarea.Daca doriti ca prajitura sa fie mai inalta, coaceti blatul intr-o tava mai mica sau mariti cantitatile ingredientelor.
Cat blatul sta in cuptor pregatim crema:




Amestecam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara, apoi le punem la fiert pe baie de aburi. Lasam pana zaharul se topeste si crema incepe sa se ingroase, apoi o dam deoparte si adaugam untul taiat cubulete si esenta. Omogenizam si lasam sa se raceasca.Crema va iesi mai moale ,dar destul de buna incat sa lipeasca foile de blat
Asamblare:
Imbracam interiorul tavii in care am copt blatul cu folie alimentara(lasam folia sa cada si pe margi pentru ca la sfarsit vom acoperi prajitura cu ea) .Asezam o foaie de napolitana (eu am decupat-o putin ca era mai mare decat tava).Ungem foaia de napolitana cu jumatate din crema, asezam blatul, intindem peste el restul de crema apoi acoperim cu cealalata foaie de napolitana.Invelim prajitura cu folie alimentara si punem o greutate pe ea. Dam tava cu prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore sau peste noapte. Portionam prajitura dupa dorinta si o servim alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!














loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente