15.04.2017

Prajitura cu foi de napolitana, nuca si rahat

O prajitura delicioasa si satioasa. Se prepara relativ usor si nu are cum sa nu iasa.

Daca probati reteta mea de Prajitura cu foi de napolitana, nuca si rahat, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. 


loading...
      Ingrediente
  • 2 foi mari de napolitana 
      Blat:
  • 7 albusuri 
  • 7 linguri zahar(175 g) 
  • 3 linguri faina(75 g) 
  • 200 g nuca macinata 
  • 200 g rahat taiat cubulete mici 
  • 100 g stafide inmuiate intr-o lingurita de rom 
  • coaja de lamaie(dupa gust) 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • un varf cutit de sare 
      Crema:
  • 7 galbenusuri 
  • 1 pachet unt(250g) 
  • 7 linguri zahar(175 g) 
  • 1 fiola esenta de vanilie 




Aici gasiti reteta FOILOR DE NAPOLITANA CU NUCA SI CREMA CARAMEL.
Aici gasiti reteta PRAJITURII ALCAZAR.


Mod de preparare
Blat:

Mixam albusurile spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana acesta se dizolva si albusurile devin ca o bezea.
Cu ajutorul unei spatule incorporam pe rand: rahatul si stafidele, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, nuca si coaja de lamaie. Amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pentru a nu se lasa bezeaua. Punem compozitia intr-o tava(35x25cm)in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 35-40 de minute, pana prajitura incepe sa se desprinda usor de pe margini. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocull blatului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca blatul este copt). Daca doriti ca prajitura sa fie mai inalta, coaceti blatul intr-o tava mai mica sau mariti cantitatile ingredientelor.
Cat blatul sta in cuptor pregatim crema:
Amestecam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara, apoi le punem la fiert pe baie de aburi. Lasam pana zaharul se dizolva si crema incepe sa se ingroase, apoi o dam deoparte si adaugam untul taiat cubulete. Aromatizam cu esenta, omogenizam si lasam sa se raceasca. Crema va iesi mai moale, dar destul de buna incat sa lipeasca foile de blat.
Asamblare:
Imbracam interiorul tavii in care am copt blatul cu folie alimentara(lasam folia sa cada si pe margi pentru ca la sfarsit vom acoperi prajitura cu ea). Asezam o foaie de napolitana (eu am decupat-o putin ca era mai mare decat tava). Ungem foaia de napolitana cu jumatate din crema, asezam blatul, intindem peste el restul de crema, apoi acoperim cu cealalata foaie de napolitana. Invelim prajitura cu folie alimentara si punem o greutate peste ea. Dam tava cu prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore sau peste noapte. Portionam prajitura  si o servim alaturi de cei dragi. 
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.













Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...