01.11.2017

Prajitura Alcazar

O prajitura cu foi din bezea si nuca, crema fina si glazura de ciocolata. Dupa parerea mea este prajitura perfecta. Reteta de inspiratie, Miremirc 💓
      
loading...


         Foi :
  • 9 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 18 linguri nuca macinata
  • 3 linguri rase de faina
  • 3 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare


       Crema :

  • 9 galbenusuri
  • 9 linguri zahar
  • 300g unt gras (la temperatura camerei)
  • 4-5 linguri lapte
  • o fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3 llinguri cacao

       Glazura:

  • 150 g ciocolata 50%cacao
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte


Mod de preparare
Foi :

Impartim ingredientele in trei.
Mixam spuma trei albusuri cu putina sare,apoi adaugam pe rand trei linguri de zahar si mixam bine dupa fiecare, pana acesta se topeste.Vom obtine o bezea tare si lucioasa. Cu ajutorul unei spatule incorporam pe rand 6 linguri cu nuca macinata, o lingura rasa cu faina iar la sfarsit adaugam o lingurita cu esenta de vanilie. Intindem amestecul intr-o tava (24x24cm) tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit (foc mediu) pentru aproximativ 15-20 de minute ,pana blatul se rumeneste usor.Repetam inca de doua ori . Cand se racesc foile, le dezlipim dupa hartia de copt trecand cu lama unui cutit pe sub ele.





Crema :

Amestecam (am folosit telul) galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam laptele .Fierbem amestecul pe foc foarte mic sau pe baie de aburi aproximativ 10 minute,pana se ingroasa.Cand este gata lasam crema sa se raceasca,apoi adaugam esenta de vanilie. Mixam untul spuma. Incorporam in el cate o lingura din crema racita si cate putina zeama de lamaie. Impartim crema in doua parti egale, iar in una adaugam cacaoa.
Glazura :
Punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu pe foc mic si amestecam cu un tel pana la omogenizare.
Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie si o ungem cu crema galbena.Punem si cea de-a doua foaie, o presam putin cu palmele si intindem crema maro.Peste a treia foaie turnam glazura putin calduta. Inainte de a fi portionata, prajitura trebuie sa stea la frigider 2-3 ore.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURU









loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente