Reteta de inspiratie, Miremirc . Daca probati reteta Prajiturii Alcazar, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍.
Ingrediente
Foi :
- 9 albusuri
- 9 linguri zahar
- 18 linguri nuca macinata
- 3 linguri rase de faina
- 3 lingurite esenta de vanilie
- un praf de sare
- 9 galbenusuri
- 9 linguri zahar
- 300g unt gras (la temperatura camerei)
- 4-5 linguri lapte
- o fiola esenta de vanilie
- 3 linguri zeama de lamaie
- 3 llinguri cacao
- 150 g ciocolata 50%cacao
- 50 g unt
- 4 linguri lapte
Mod de preparare
Foi :
Impartim ingredientele in trei parti egale.
Mixam spuma trei albusuri cu putina sare, apoi adaugam pe rand trei linguri de zahar si mixam bine dupa fiecare pana acesta se dizolva. Vom obtine o bezea tare si lucioasa. Cu ajutorul unei spatule incorporam pe rand 6 linguri cu nuca macinata, o lingura rasa cu faina, iar la sfarsit adaugam o lingurita cu esenta de vanilie. Intindem amestecul intr-o tava (24x24cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit foc mediu- 180 °C pentru aproximativ 15-20 de minute sau pana blatul se rumeneste usor. Repetam inca de doua ori. Cand se racesc foile le dezlipim dupa hartia de copt trecand cu lama unui cutit pe sub ele.
Crema :
Amestecam cu telul in forma de para galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam laptele. Fierbem amestecul pe foc foarte mic sau pe baie de aburi aproximativ 10 minute sau pana se ingroasa. Cand este gata, lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam esenta de vanilie. Mixam untul spuma. Incorporam in el cate o lingura din crema racita si cate putina zeama de lamaie si mixam bine de fiecare data. Impartim crema in doua parti egale, iar in una dintre ele adaugam cacaoa.
Glazura :
Punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic si amestecam cu un tel pana la omogenizare.
Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie si o ungem cu crema galbena. Punem si cea de-a doua foaie, o presam putin cu palmele si intindem crema maro. Peste a treia foaie turnam glazura putin calduta. Inainte de a fi portionata, prajitura trebuie sa stea la frigider 2-3 ore. Este delicioasa si spornica.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Foi :
Impartim ingredientele in trei parti egale.
Mixam spuma trei albusuri cu putina sare, apoi adaugam pe rand trei linguri de zahar si mixam bine dupa fiecare pana acesta se dizolva. Vom obtine o bezea tare si lucioasa. Cu ajutorul unei spatule incorporam pe rand 6 linguri cu nuca macinata, o lingura rasa cu faina, iar la sfarsit adaugam o lingurita cu esenta de vanilie. Intindem amestecul intr-o tava (24x24cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit foc mediu- 180 °C pentru aproximativ 15-20 de minute sau pana blatul se rumeneste usor. Repetam inca de doua ori. Cand se racesc foile le dezlipim dupa hartia de copt trecand cu lama unui cutit pe sub ele.
Crema :
Amestecam cu telul in forma de para galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam laptele. Fierbem amestecul pe foc foarte mic sau pe baie de aburi aproximativ 10 minute sau pana se ingroasa. Cand este gata, lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam esenta de vanilie. Mixam untul spuma. Incorporam in el cate o lingura din crema racita si cate putina zeama de lamaie si mixam bine de fiecare data. Impartim crema in doua parti egale, iar in una dintre ele adaugam cacaoa.
Glazura :
Punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic si amestecam cu un tel pana la omogenizare.
Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie si o ungem cu crema galbena. Punem si cea de-a doua foaie, o presam putin cu palmele si intindem crema maro. Peste a treia foaie turnam glazura putin calduta. Inainte de a fi portionata, prajitura trebuie sa stea la frigider 2-3 ore. Este delicioasa si spornica.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
O intrebare am: la ingredientele pentru crema scrie 4-5 linguri de lapte. Nu sunt prea putine ?
RăspundețiȘtergereBuna! Nu, nu este prea putin. Se folosesc doar 4-5 linguri de lapte, doar cat sa se omogenizeze galbenusurile cu zaharul.
ȘtergereMultumesc!
ȘtergereCu drag! :)
ȘtergereBuna ziuă . Pot face foile cu 2zile înainte si apoi sa le umplu? Și unde la pot păstra? Mulțumesc
RăspundețiȘtergereBuna! Desigur, le poti pastra la loc mai racoros- pe balcon sau intr-o camara. Le lasi cu hartia pe care le-ai copt. Le poti suprapune doar cand se racesc complet(cu hartie cu tot).
ȘtergereBuna, foile mele nu sau moiat adica is mai tari. De ce ?
RăspundețiȘtergerePoate ca le-ai lasat in cuptor prea mult.
Ștergere