01.11.2017

Prajitura Alcazar

O prajitura cu foi din bezea si nuca, crema fina si glazura de ciocolata. Dupa parerea mea este prajitura perfecta.



 Reteta de inspiratie, Miremirc . Daca probati reteta Prajiturii Alcazar, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...
   
     Ingrediente
      Foi :
  • 9 albusuri 
  • 9 linguri zahar 
  • 18 linguri nuca macinata 
  • 3 linguri rase de faina 
  • 3 lingurite esenta de vanilie 
  • un praf de sare 
      Crema :
  • 9 galbenusuri 
  • 9 linguri zahar 
  • 300g unt gras (la temperatura camerei) 
  • 4-5 linguri lapte 
  • o fiola esenta de vanilie 
  • 3 linguri zeama de lamaie 
  • 3 llinguri cacao 
      Glazura:
  • 150 g ciocolata 50%cacao 
  • 50 g unt 
  • 4 linguri lapte 




Aici gasiti reteta PRAJITURII CU MASCARPONE SI CIOCOLATA

Aici gasiti reteta PRAJITURII CU NUCA SUMEGI



Mod de preparare
Foi :

Impartim ingredientele in trei.
Mixam spuma trei albusuri cu putina sare, apoi adaugam pe rand trei linguri de zahar si mixam bine dupa fiecare, pana acesta se dizolva. Vom obtine o bezea tare si lucioasa. Cu ajutorul unei spatule incorporam pe rand 6 linguri cu nuca macinata, o lingura rasa cu faina, iar la sfarsit adaugam o lingurita cu esenta de vanilie. Intindem amestecul intr-o tava (24x24cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (foc mediu) pentru aproximativ 15-20 de minute pana blatul se rumeneste usor. Repetam inca de doua ori. Cand se racesc foile le dezlipim dupa hartia de copt trecand cu lama unui cutit pe sub ele.
Crema :
Amestecam (am folosit telul) galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam laptele. Fierbem amestecul pe foc foarte mic sau pe baie de aburi aproximativ 10 minute, pana se ingroasa. Cand este gata, lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam esenta de vanilie. Mixam untul spuma. Incorporam in el cate o lingura din crema racita si cate putina zeama de lamaie. Impartim crema in doua parti egale, iar in una adaugam cacaoa.
Glazura :
Punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic si amestecam cu un tel pana la omogenizare.
Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie si o ungem cu crema galbena. Punem si cea de-a doua foaie, o presam putin cu palmele si intindem crema maro. Peste a treia foaie turnam glazura putin calduta. Inainte de a fi portionata, prajitura trebuie sa stea la frigider 2-3 ore. Este delicioasa si spornica.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI









loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente