12.03.2017

Prajitura cu nuca si gem

Nu mai facusem de mult aceasta bunatate de prajitura si m-am gandit sa o repet si sa impartasesc reteta si cu voi. Este o prajitura cu ingrediente la indemana oricui,o prajitura care se prepara usor iar rezultatul este divin.O prajitura delicioasa si frageda.V-o recomand din tot sufletul.😘
loading...


     Ingrediente:
     Blat I
  • 400 g faina
  • 150 g untura(sau 200 g unt)
  • 200 g smantana (20%grasime)
  • 100 g zahar
  • 2 gabenusuri
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • un pliculet praf de copt
  • un varf cutit de sare


     Blat II
  • 4 oua
  • 2 albusuri(ramase de la blatul I)
  • 150 g zahar
  • 250 g nuci macinate
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare


     In plus:

  • un borcan gem de prune(400g)


Mod de preparare
Blat I :
Cernem faina intr-un castron impreuna cu praful de copt.
Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana obtinem o bila de aluat.
Transferam aluatul pe masa de lucru infainata si-l framantam 7-8 minute.
Rupem 1/4 din aluat si-l dam deoparte (vom face din el un grilaj deasupra prajiturii).
Aluatul ramas il intindem direct pe hartia de copt si il transferam cu totul intr-o tava(25x35cm).Dam tava deoparte pana pregatim blatul ll.




Blat ll:
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile(6) spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul in 3-4 reprize.
Trebuie sa ne iasa o bezea tare si lucioasa.
Adaugam galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare.
Incorporam nuca treptat si amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Spre sfarsit punem si esenta.

Peste aluatul din tava intindem gemul ,apoi turnam compozitia de oua si nuca (blat II).
Din aluatul pe care l-am oprit facem suluri subtiri pe care le asezam deasupra prajiturii sub forma de grilaj.
Dam tava la cuptorul incins la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute, pana prajitura se rumeneste frumos.
Portionam prajitura cand se raceste si o servim alaturi de cei dragi.
Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria maea.












loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente