12.03.2017

Prajitura cu nuca si gem

Nu mai facusem de mult aceasta bunatate de prajitura si m-am gandit sa o repet si sa impartasesc reteta si cu voi. Este o prajitura cu ingrediente la indemana oricui, o prajitura care se prepara usor iar rezultatul este divin.O prajitura delicioasa si frageda.V-o recomand din tot sufletul.



loading...


       Ingrediente:
       Blat I
  • 400 g faina
  • 150 g untura(sau 200 g unt moale)
  • 200 g smantana (20%grasime)
  • 100 g zahar
  • 2 gabenusuri
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • un pliculet praf de copt
  • un varf cutit de sare
      Blat II
  • 4 oua
  • 2 albusuri(ramase de la blatul I)
  • 150 g zahar
  • 250 g nuci macinate
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare
      In plus:
  • un borcan gem de prune(400g)


Aici gasiti reteta PRAJITURII CU GEM, NUCA SI ALUAT RAZUIT

Mod de preparare
Blat I :
Cernem faina intr-un castron impreuna cu praful de copt.
Adaugam restul ingredientelor, amestecam si transferam aluatul pe masa de lucru infainata. Il framantam 2-3 minute.
Rupem 1/4 din aluat si-l dam deoparte (vom face din el un grilaj deasupra prajiturii).
Aluatul ramas il intindem direct pe hartia de copt si il transferam cu totul intr-o tava(25x35cm).Dam tava deoparte pana pregatim celalat blat


 


Blat II:
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile(6) spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul in 3-4 reprize.
Trebuie sa ne iasa o bezea tare si lucioasa.
Adaugam galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare.
Incorporam nuca treptat si amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Spre sfarsit punem si esenta.

Peste aluatul din tava intindem gemul, apoi turnam compozitia de oua si nuca (blat II).
Din aluatul pe care l-am oprit facem suluri subtiri pe care le asezam deasupra prajiturii sub forma de grilaj.
Dam tava la cuptorul incins la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute, pana prajitura se rumeneste frumos.
Portionam prajitura cand se raceste si o servim alaturi de cei dragi.Este un desert satios si spornic.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.!Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI




















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Pub.

loading...
loading...
loading...

Articole recente