03.02.2017

Turte cu urda si marar

Simple sau cu diverse umpluturi, sunt extrem de bune si satioase.De nenumarate ori,cu astfel de turte ne astepta mama ,cand veneam acasa...



loading...


      Ingrediente
      Aluat:
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta(aproximativ)
  • un pliculet drojdie uscata (7 g)
  • 1 lingura untura
  • 1/4 lingurita sare

      Umplutura:
  • 250 g urda
  • un ou
  • un varf cutit de sare
  • cateva fire de marar tocat



Mod de preparare
Aluat:
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata.
Punem untura ,sarea si incepem sa framantam adaugand treptat apa ,pana obtinem un aluat ptrivit de tare.
Framantam 10-15 minute, pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Acopermim castronul cu un prosop si lasam aluatul la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul .
Umplutura o obtinem amestecand bine toate ingredientele.





Cand aluatul s-a dublat il imparim in cinci bile pe care le framantam putin .
Intindem fiecare bila cu sucitorul pe blatul infainat si punem o lingura de umplutura in mijloc.Aducem marginile aluatului deasupara umpluturii si strangem bine capetele (vezi foto),apoi intindem cu sucitorul.
Coacem turtele pe ambele parti intr-o cratita(tigaie) bine incinsa,pana se rumenesc . Servim turtele calde.
Sa va fie de folos!😘

Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.











loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente