24.01.2017

Placinta cu branza dulce si stafide


Un desert rapid, gustos si economic.



loading...

   
      Ingrediente
  • 1 pachet foi de placinta 
      Umplutura:
  • 500 g branza de vaci bine scursa 
  • 5 linguri smantana 
  • 3 oua 
  • 4 linguri cu zahar (sau dupa gust) 
  • 100 g stafide hidratate in 2 linguri esenta de rom 
  • 2 lingurite coaja de lamaie 
  • o fiola esenta de vanilie 
  • un varf de cutit cu sare
      In plus:
  • ulei pentru uns foile 
  • 3-4 linguri smantana 
  • 2 oua 

Aici gasiti reteta PRAJITURII TURNATA CU BRANZA DULCE SI STAFIDE.

Mod de preparare
Umplutura:batem ouale cu furculita, le amestecam cu smantana si le turnam peste branza dulce.
Adaugam zaharul, sarea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si stafidele. Amestecam bine cu o spatula sau lingura.
Tapetam o tava rotunda(28 cm diametrul) cu hartie de copt.
Luam 2 foi de placinta, le ungem cu ulei si le suprapunem.
Intindem pe toata suprafata umplutura, apoi formam un rulou.
Il rasucim putin si il asezam incepand din  marginea tavii (vezi foto). Procedam la fel si cu restul de foi si umplutura, asezand-ule in  forma de melc.




Batem 2 oua cu 200 g smantana si intindem deasupra rulourilor.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru aproximativ 40-45 de minute, pana placinta se rumeneste frumos. Se poate servi calda sau rece, cum va place.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.










loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente