23.11.2016

Tort de biscuiti

Cautand prin “arhiva” cu retete, am dat de acest tort de biscuiti. Nu am poze frumoase la el si nici din timpul prepararii, dar va asigur ca este delicios. Am sa-l prepar din nou in curand. 




Daca probati reteta mea de Tort de biscuiti  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


   Ingrediente
   Blat:
  • 1 kg biscuiti (am folosit Fitness)
  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 g zahar sau dupa gust
  • 200 unt cu 80% grasime
  • 50 g cacao
  • 400 ml lapte 
  • o lingurita esenta de rom
   Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida indulcita
   Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt 80%grasime
  • 50 ml frisca lichida
Mod de preparare
Blat :
Rupem biscuitii in bucati potrivite si ii punem intr-un castron mai mare.
Amestecam cacaoa cu zaharul, apoi turnam laptele rece si amestecam cu telul in forma de para.
Punem intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul taiat cubulete. Le topim la foc mica fara sa le infierbantam prea mult. Cand sunt topite adaugam compozitia de lapte si cacao si amestecam continu cu telul in forma de para. Lasam sa dea 2-3 clocote, apoi oprim focul de sub craticioara. Cand se racoreste, aromatizam cu esenta. Sosul astfel obtinut il turnam, caldut, peste biscuiti, apoi amestecam bine cu o spatula de bucatarie. .Lasam 8-10 minute pana biscuitii se imbiba putin cu sosul de ciocolata.
Tapetam o forma rotuna(22 cm diametrul) cu folie alimentara si punem in ea amestecul de biscuiti. Presam totul bine cu lingura. Dam la rece 1-2 ore, dupa care rasturnam pe un platou.
Intre timp preparam Crema:
Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-o craticioara impreuna cu 50 ml frisca lichida. Punem vasul pe foc si il lasam doar cat sa se topeasca ciocolata(fara sa fiarba) amestecand continuu. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi cu ajutorul mixerului incorporam sosul in restul de frisca batuta. Nu mixam foarte mult ca sa nu se taie compozitia.
Intindem crema peste blatul de biscuiti si dam din nou la frigider pana pregatim glazura.
Glazura:
Punem ciocolata, frisca si untul intr-un vas pe foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si amestecam pana la omogenizare. O lasam la racit.
*
Cand ajunge la temperatura camerei o turnam deasupra tortului pornind din centru.
Lasam tortul la frigider cel putin o ora inainte de servire. Cam asta-i tot...simplu si tare bun😍!
Mai jos va las alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETELE MELE DE LA A LA Z, 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu