23.11.2016

Tort de biscuiti



Cautand prin “arhiva” cu retete, am dat de acest tort de
biscuiti.Nu am poze frumoase la el si nici din timpul prepararii,dar va asigur ca este delicios.Am sa-l prepar din nou in curand ;)


loading...



    Ingrediente
      Blat:
  • 1 kg biscuiti (am folosit Fitness)
  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 g zahar
  • 200 g margarina Rama
  • 50 g cacao
  • 400 ml lapte de soia (lapte)
  • esenta de rom



      Crema:
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte de soia (lapte)


      Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g margarina Rama
  • 50 ml frisca lichida






Mod de preparare

Blat :
Rupem biscuitii in bucati potrivite.
Amestecam cacaoa cu zaharul,apoi turnam laptele rece si amestecam cu telul.
Punem ciocolata si margarina intr-o craticioara pe foc mic la topit.
Adaugam compozitia de cacao peste margarina si ciocolata topita,amestecand continuu.
Lasam sa dea cateva clocote si dam cratita deoparte.
Cand se racoreste adaugam esenta .
Sosul astfel obtinut il turnam caldut peste biscuiti si amestecam.
Lasam 8-10 minute pana biscuitii se imbiba putin cu sosul de ciocolata.
Tapetam o forma rotuna(22 cm diametrul) cu folie alimentara si asezam compozitia de biscuiti, presand-o bine .
Dam la rece 1-2 ore, dupa care rasturnam pe un platou .






Crema:
Punem intr-un vas frisca, laptele si praful de budinca si mixam pana obtinem o crema tare.
Intindem crema peste blatul de biscuiti si dam din nou la frigider pana pregatim glazura.
Glazura:
Punem ciocolata,frisca si margarina intr-un vas pe foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam .

Lasam la racit ,iar cand ajunge la temperatura camerei o turnam peste tort.
Lasam tortul la frigider cel putin o ora inainte de servire.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.😉

loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente