23.11.2016

Tort de biscuiti

Cautand prin “arhiva” cu retete, am dat de acest tort de biscuiti. Nu am poze frumoase la el si nici din timpul prepararii, dar va asigur ca este delicios. Am sa-l prepar din nou in curand.


Daca probati reteta mea de Tort de biscuiti, va astept cu drag sa reveniti si sa-mi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

   Ingrediente
    Blat:
  • 1 kg biscuiti (am folosit Fitness)
  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 g zahar
  • 200 g margarina Rama( sau unt)
  • 50 g cacao
  • 400 ml lapte de soia ( sau lapte de vaca)
  • esenta de rom
    Crema:
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte de soia ( sau lapte de vaca)
    Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g margarina Rama ( sau unt)
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare
Blat :
Rupem biscuitii in bucati potrivite.
Amestecam cacaoa cu zaharul, apoi turnam laptele rece si amestecam cu telul.
Punem ciocolata si margarina intr-o craticioara, pe foc mic, la topit.
Adaugam compozitia de cacao peste margarina si ciocolata topita amestecand continuu.
Lasam sa dea cateva clocote si dam cratita deoparte.
Cand se racoreste, aromatizam cu esenta .
Sosul astfel obtinut il turnam, caldut, peste biscuiti si amestecam.
Lasam 8-10 minute pana biscuitii se imbiba putin cu sosul de ciocolata.
Tapetam o forma rotuna(22 cm diametrul) cu folie alimentara si asezam compozitia de biscuiti. O presam bine cu lingura. 
Dam la rece 1-2 ore, dupa care rasturnam pe un platou .
Crema:
Punem intr-un vas frisca, laptele si praful de budinca si mixam pana obtinem o crema tare.
Intindem crema peste blatul de biscuiti si dam din nou la frigider pana pregatim glazura.
Glazura:
Punem ciocolata, frisca si margarina intr-un vas pe foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, dam deoparte si amestecam pana la omogenizare.
*
Lasam la racit, si cand ajunge la temperatura camerei o turnam peste tort.
Lasam tortul la frigider cel putin o ora inainte de servire. Cam asta-i tot...simplu si tare bun!
 Mai jos am atasat cateva fotografii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos)...in felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti  sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi ma gasiti pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe RETETE CU DESERTURI FARA COACERE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).