13.11.2016

Faguri cu crema de cacao

Un desert spornic si usor de preparat. Fagurii sunt pufosi si aromati, se fac rapid si se mananca si mai rapid 😄. Recomand cu drag si aceasta reteta!💜


Daca probati reteta mea de Faguri cu crema de cacao  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


    Ingrediente
    Faguri:
  • 6 oua 
  • 14 linguri zahar 
  • 14 linguri ulei 
  • 14 linguri lapte
  • 25 linguri faina 
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare 
   Crema: 
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri de zahar 
  • 4 linguri cu varf de faina 
  • 2 linguri de cacao 
  • 100 g unt
  • o fiola esenta rom

Mod de preparare:
Faguri: spargem ouale in bolul mixerul sau in alt vas, adaugam sarea peste ele si le mixam cateva secunde. Incorporam in mai multe reprize zaharul si zaharul vanilat. Mixam bine de fiecare data pana acesta se dizolva complet. 
Turnam treptat laptele, apoi punem uleiul lingura cu lingura si la sfarsit incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Ne va iesi o compozitie ca o smantana mai groasa.
Ungem/pensulam in interior forma de faguri cu ulei...o vom unge doar la inceput. O asezam pe ochiul aragazului(foc mic spre mediu) si cand se incinge luam aluat cu lingura si facem mici gramajoare in mijlocul fiecarei placi/forme. Coacem prajiturile maxim un minut pe fiecare parte. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.
Crema: punem faina, cacao si zaharul intr-o craticioara si le amestecam cu telul in forma de para.Turnam treptat laptele rece si amestecam bine ca sa nu fie cocoloase. Punem craticioara pe foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa ca o ciulama, apoi o dam deoparte si adaugam untul si esenta. Omogenizam si lasam crema sa se raceasca complet..
*
Ungem cojile de faguri cu crema racita si le lipim doua cate doua.
Dupa cateva ore le putem servi. Simplu si bun, nu-i asa😊😋?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.


15 comentarii:

  1. Mulțumim mult pentru rețetele care nu le dați

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag. Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu. O zi buna!

      Ștergere
    2. Anonim18/12/22

      Va multumesc pentru retetele minunate.

      Ștergere
  2. Câte calorii are 1 buc de fagure?

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună ziua! Pot fi coapte in aparatul de wafe? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. BUNA SEARA ! o intrebare va rog ...am incercat sa fac din1kg de faina ,cozonaci !am respectat intocmai reteta dar , stupoare :in cuptor mi au curs !! de ce oare totul a mers la superlativ pana la coacere...multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Ce a curs in cuptor, crema sau aluatul? Poate ai folost tavi prea mici...nu mi- s-a intamplat niciodata sa imi curga cozonacul in cuptor.

      Ștergere
  5. Anonim7/4/23

    Multumesc frumos pentru retete !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, si eu iti multumesc pentru aprecieri!

      Ștergere
  6. Anonim8/4/23

    Multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim13/9/23

    Va multumesc pentru reteta de faguri este super bună

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).