13.11.2016

Faguri cu crema de cacao


Pufosi, aromati si deliciosi🌝



loading...


      Ingrediente
      Faguri:
  • 6 oua 
  • 14 linguri zahar 
  • 14 linguri ulei 
  • 14 linguri lapte
  • 25 linguri faina 
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare 


      Crema: 
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri de zahar 
  • 4 linguri cu varf de faina 
  • 2 linguri de cacao 
  • 100 g unt
  • o fiola esenta rom




Mod de preparare:
Faguri: mixam ouale cu sarea  apoi adaugam zaharul vanilat si zaharul in mai multe reprize .Mixam pana se topeste zaharul.
Punem laptele apoi uleiul lingura cu lingura iar la sfarsit adaugam faina cernuta cu praful de copt.Rezulta o compozitie ca o smantana groasa.
Ungem forma cu ulei (doar la inceput) o punem pe flacara aragazului si cand se incinge turnam aluat cu o lingurita.
Coacem prajiturile maxim un minut pe fiecare parte.





Crema: cu ajutorul unui tel amestecam faina cu cacao si zaharul intr-o craticioara.
Turnam laptele rece putin cate putin ca sa nu faca cocoloase.
Punem craticioara pe foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa ca o ciulama.
Dam deoparte ,adaugam untul si esenta si omogenizam.

Ungem  cojile de faguri cu crema racita si le lipim doua cate doua.
Dupa cateva ore se pot consuma.
Sa va fie de folos! 🍀

Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente