10.10.2016

Prajitura "Krem a la Krem"

   Un desert simplu cu un gust deosebit.


loading...
      Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • putina sare
      Crema:
  • 300 ml frisca vegetala
  • 300 ml lapte
  • 1 plic si jumatate Creme Ole de vanilie
      Glazura:
  • 150 g ciocolata 50% cacao
  • 150 g unt
  • 50 ml lapte

Aici gasiti reteta prajiturii SUMEGI.

Mod de preparare
Blat: 
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma  cu un praf de sare.
Adaugam cate o lingura cu zahar si mixam bine dupa fiecare.
Punem si galbenusurile, pe rand.
La sfarsit incorporam praful Creme Ole de ciocolata amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (25x25 cm)unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul aproximativ 25-30 de minute in cuptorul preincalzit, la foc mediu.






Crema:
Punem frisca si laptele intr-un castron, adaugam praful Creme Ole de vanilie si mixam pana se intareste.

Glazura:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara impreuna cu untul taiat cubulete si laptele. Lasam pe foc foarte mic pana ciocolata si untul se topesc, omogenizam si lasam la racit.

Asamblare:
Peste blatul racit asezam crema de vanilie, apoi turnam sosul de ciocolata racit.
Oprim 2 linguri de ciocolata cu care vom trasa linii peste glazura deja intarita.
Lasam prajitura peste noapte la frigider, apoi o putem portiona si servi alaturi de cei dragi :)

Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
In fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI











loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente