Ingrediente
Blat:
Mod de preparare
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugam cate o lingura cu zahar si mixam bine dupa fiecare. Incorporam si galbenusurile pe rand. La sfarsit punem treptat praful Creme Ole de ciocolata amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (25x25 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul aproximativ 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la foc mediu.
Crema:
Punem frisca si laptele intr-un castron, adaugam praful Creme Ole de vanilie si mixam pana se intareste.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara impreuna cu untul taiat cubulete si laptele. Punem cratita pe foc foarte mic si amestecam pana ciocolata si untul se topesc(nu trebuie sa fiarba), omogenizam si lasam la racit.
Asamblare:
Peste blatul racit asezam crema de vanilie, apoi turnam sosul de ciocolata racit.
Oprim 2 linguri din sosul de ciocolata cu care vom trasa linii peste glazura deja intarita.
Lasam prajitura peste noapte la frigider, apoi o putem portiona si servi alaturi de cei dragi :) Delicu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitai, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 1 plic Creme Ole de ciocolata
- putina sare
- 300 ml frisca lichida
- 300 ml lapte
- 1 plic si jumatate Creme Ole de vanilie
- 150 g ciocolata 50% cacao
- 150 g unt
- 50 ml lapte
Mod de preparare
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugam cate o lingura cu zahar si mixam bine dupa fiecare. Incorporam si galbenusurile pe rand. La sfarsit punem treptat praful Creme Ole de ciocolata amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (25x25 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul aproximativ 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la foc mediu.
Crema:
Punem frisca si laptele intr-un castron, adaugam praful Creme Ole de vanilie si mixam pana se intareste.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara impreuna cu untul taiat cubulete si laptele. Punem cratita pe foc foarte mic si amestecam pana ciocolata si untul se topesc(nu trebuie sa fiarba), omogenizam si lasam la racit.
Asamblare:
Peste blatul racit asezam crema de vanilie, apoi turnam sosul de ciocolata racit.
Oprim 2 linguri din sosul de ciocolata cu care vom trasa linii peste glazura deja intarita.
Lasam prajitura peste noapte la frigider, apoi o putem portiona si servi alaturi de cei dragi :) Delicu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitai, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu