10.10.2016

Prajitura "Krem a la Krem"

   Un desert simplu cu un gust deosebit.


loading...
      Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • putina sare

      Crema:
  • 300 ml frisca vegetala
  • 300 ml lapte
  • 1 plic si jumatate Creme Ole de vanilie
      Glazura:
  • 150 g ciocolata 50% cacao
  • 150 g unt
  • 50 ml lapte


Mod de preparare
Blat: 
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma  cu un praf de sare.
Adaugam cate o lingura cu zahar si mixam bine dupa fiecare.
Punem si galbenusurile, pe rand.
La sfarsit incorporam praful Creme Ole de ciocolata amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (25x25 cm)unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul aproximativ 25-30 de minute in cuptorul preincalzit, la foc mediu.





Crema:
Punem frisca si laptele intr-un castron, adaugam praful Creme Ole de vanilie si mixam pana se intareste.

Glazura:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara impreuna cu untul taiat cubulete si laptele. Lasam pe foc mic pana ciocolata si untul se topesc, omogenizam si lasam la racit.

Asamblare:
Peste blatul racit asezam crema de vanilie apoi turnam sosul de ciocolata racit.
Oprim 2 linguri de ciocolata cu care vom trasa linii peste glazura deja intarita.
Lasam prajitura peste noapte la frigider, apoi o putemportiona si servi alaturi de cei dragi :)
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.









 







loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente