24.04.2018

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz este o prajitura cu foi din bezea ,crema de vanilie si krant din nuca. Este un desert absolut delicios si pe gustul tuturor.
Daca incercati reteta, va astept cu impresii si comentarii pe blog.



loading...
      Ingrediente
      Pentru foi:

  • 10 albusuri 
  • 175 g zahar(7 linguri) 
  • 300 g nuca macinata fin(12 linguri) 
  • 100 g faina(4linguri) 
  • un pliculet zahar vanilat Bourbon 
  • un varf cutit de sare 
      Pentru crema:
  • 10 galbenusuri 
  • 300g unt gras 
  • 150 g zahar(6 linguri) 
  • o lingurita extract de vanilie 
      Pentru krantz:
  • 100 g miez de nuca 
  • 100 g zahar(4 linguri) 





Aici gasiti reteta PRAJITURII ALBINITA.


Aici gasiti reteta PRAJITURII CU NUCA SUMEGI




Mod de preparare:
Mai intai aprindem cuptorul la foc mediu(180°). Punem sarea peste cele 10 albusuri, apoi le mixam pana devin spuma. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam pana acesta se dizolva. Punem si zaharul vanilat. Trebuie sa obtinem o bezea tare si lucioasa. Cu ajutorul unei spatule incorporam treptat nuca macinata, iar la sfarsit faina cernuta. Impartim compozitia in trei si coacem pe rand trei foi intr-o tava (25x35cm) in care asternem hartie de copt. Le coacem aproximativ 20 de minute. Cand sunt gata, lasam foile sa se raceasca pe hartia pe care le-am copt.
Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul, apoi le punem sa fiarba pe baie de aburi. Amestecam continuu pana compozitia se ingroasa putin. Avem grija ca fundul vasului in care avem galbenusurile sa nu atinga apa din celalat vas si sa nu clocoteasca. Nu trebuie fiert prea mult pentru ca se coaguleaza galbenusurile, cam 5-6 minute sunt suficiente. Cand este gata o dam deoparte, adaugam vanilia si o lasam la racit. Mixam spuma untul moale, apoi incorporam crema de galbenusuri bine racita.
Krantz:
Punem zaharul intr-o craticioara pe foc potrivit. Cand se topeste si devine auriu adaugam miezul de nuca. Amestecam ca sa cuprinda caramelul tot miezul de nuca, apoi luam vasul de pe foc. Turnam nucile fierbinti pe hartie de copt (sau un tocator stropit cu apa) si cand se racesc le sfaramam.
Asamblare prajitura:
Impartim crema in trei parti egale. Pe un platou asezam prima foaie pe care o dezlipim usor de pe hartie. Ca sa ne fie mai usor asezam foaia(blatul) cu fata in jos (vezi foto) si tragem usor hartia. Intindem o parte din crema si nivelam. La fel procedam si cu celelalte foi si crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Presaram krantul deasupra prajiturii. Inainte de a servi prajitura o dam la rece pentru cel putin 2 ore. DE-LI-CIU! Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente