16.06.2016

Placinta cu piept de pui

Pentru mic-dejun, ca si gustare sau de luat la pachet. Este satioasa, buna si se poate face si cu aluat foietaj.😉    


Daca probati reteta mea de Placinta cu piept de pui sau orice alat reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa-mi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata💝


    Ingrediente:
    Aluat:
  • 350 g faina
  • 125 ml apa(aproximativ)
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 15 g drojdie
  • o lingurita cu zahar
  • 1/4 lingurita sare 
   Umplutura:
  • 400 g piept de pui
  • 200 g crema de branza
  • 2 cepe
  • 1 ardei capia copt
  • 1 ou
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 legatura patrunjel
  • boia dulce
  • sare
  • piper macinat
   Pentru uns:
  • 1 ou




 
Mod de preparare
Aluat:

Punem peste drojdia proaspata 4-5 linguri de apa calduta, amestecam si o lasam deoparte cca 5 minute.
Cernem faina intr-un castron si adaugam: oul, sarea, drojdia inmuiata, zaharul si uleiul. Framantam adaugand apa calduta pana obtinem un aluat elastic.
Lasam aluatul la crescut pana pregatim umplutura.
Umplutura:
Spalam pieptul de pui si il taiem in trei bucati.
Incingem bine o tigaie grill si frigem bucatile de carne cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Cand se racesc, le taiem cubulete.
Curatam ceapa, o spalam, o taiem solzisori si o calim in cele patru linguri de ulei .
Ardeiul il taiem cubulete, iar patrunjelul il tocam marunt.
Intr-un castron punem toate ingredientele, condimentam cu boia, sare si piper, apoi omogenizam.
Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm). Indreptam marginile cu o rola (cuțit) si punem in mijloc, pe lungime, umplutura. Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat. Transferam placinta cu hartie cu tot intr-o tava si o ungem cu oul batut.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru 40-45 minute sau pana placinta se rumeneste frumos. Cand este gata, scoatem placinta din cuptor si cand se racoreste o putem servi. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu APERITIVE/GARNITURI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu