16.06.2016

Placinta cu piept de pui



O placinta excelenta, buna si pentru mic dejun si de luat la picnic si la pachet.


loading...



       Ingrediente:
       Aluat:

  • 350 g faina 
  • 125 ml apa(aproximativ) 
  • 3 linguri ulei 
  • 1 ou 
  • 15 g drojdie 
  • o lingurita cu zahar 
  • 1/2 lingurita sare

       Umplutura:
  • 400 g piept de pui 
  • 200 g crema de branza 
  • 2 cepe 
  • 1 ardei capia copt 
  • 1 ou 
  • 4 linguri ulei 
  • 1/2 legatura patrunjel 
  • boia dulce 
  • sare 
  • piper 
       Pentru uns:
  • 1 ou


Mod de preparare
Aluat: 
Dizolvam drojdia in 4-5 linguri de apa calduta. 
Cernem faina intr-un castron si punem oul , praful de sare , drojdia dizolvata ,zaharul si uleiul. Framantam adaugand apa, pana obtinem un aluat elastic. 
Lasam la crescut pana pregatim umplutura

Umplutura: 
Spalam pieptul de pui si il taiem in trei bucati. 
Incingem bine o tigaie grill si frigem bucatile de carne cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Cand se racesc le taiem cubulete. 
Curatam ceapa, o spalam, o taiem solzisori si o calim in cele patru linguri de ulei . 
Ardeiul il taiem cubulete iar patrunjelul il tocam marunt. 
Intr-un castron punem toate ingredientele , condimentam cu boia , sare si piper si omogenizam.








Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm). Indreptam marginile cu o rola (cuțit) si punem in mijloc,pe lungime,umplutura.
Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat. Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava si o ungem cu oul batut. 
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40-45 minute, pana placinta se rumeneste frumos.
Este buna si calda si rece.
Sa va fie de folos! 😘
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.














loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente