28.09.2016

Placinta cu branza sarata

O placinta gustoasa cu un aluat care-mi place tare mult.Puteti folosi aluatul pentru a prepara placinte dulci ,cu mere dovleac sau branza de vaci.



loading...


      Ingrediente
      Aluat:
  • 500 g faina
  • un ou
  • o cana de apa(250 ml)
  • 4 linguri ulei
  • o lingurita de zahar
  • ¼ lingurita sare
  • un pliculet drojdie granule(un cubulet proaspata)


      Pentru uns: 
  • 2 linguri untura solida(unt moale)
      Umplutura:
  • 600g telemea uscata
  • 2 oua 
      Pentru finisat: 
  • 1 ou



Mod de preparare:
Punem pentru 10 minute drojdia la hidratat in putina apa calduta.
Cernem faina intr-un castron,facem o adancitura in mijloc si punem oul,sarea, zaharul ,uleiul si drojdia.
Amestecam si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.
Framantam bine pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.

Dam branza pe razatoarea cu orificii mari si o amestecam cu ouale.
Impartim aluatul (aluatul nu trebuie sa stea la crescut) in opt bile si pe masa usor infainata intindem fiecare bila intr-o foaie rotunda de aproximativ 30 cm diametrul.




Ungem prima foaie cu untura si o acoperim cu alta foaie neunsa.
La fel procedam si cu celelalte foi.
In final vom avea patru foi pe care le vom intinde foarte bine cu sucitorul intr-un patrat(35x35 cm). Presaram pe suprafata foii branza si rulam din ambele capete pana se intalnesc la mijloc.
Asezam placintele intr-o tava unsa cu ulei, le pensulam cu oul batut si le dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 35-40 minute, pana se rumenesc.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.


















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente