28.09.2016

Placinta cu branza sarata

O placinta gustoasa cu un aluat care-mi place tare mult. O puteti prepara si cu branza dulce, mere sau dovleac. Este frageda si buna!

Daca probati reteta mea de Placinta cu branza sarata, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.



loading...

      Ingrediente
      Aluat:

  • 500 g faina 
  • un ou 
  • o cana cu apa calduta(250 ml) 
  • 4 linguri ulei 
  • o lingurita de zahar 
  • ¼ lingurita sare 
  • un pliculet drojdie granule de 7g sau un cubulet de 25g drojdie proaspata
      Pentru uns:
  • 2 linguri untura solida sau unt moale 
      Umplutura:
  • 600g telemea uscata 
  • 2 oua 
      Pentru finisat: 
  • 1 ou





Aici gasiti reteta PLACINTEI CU IAURT.
Aici gasiti reteta TRANDAFIRASILOR CU BRANZA.


Mod de preparare:
Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura in mijlocul ei si punem oul, sarea, zaharul, uleiul si drojdia hidratata 10 minute in putina apa calduta sau amestecata inainte cu faina(vedeti pe plic instructiunile de folosire). Amestecam si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Framantam bine pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Dam branza pe razatoarea cu orificii mari si o amestecam cu ouale.
Impartim aluatul (aluatul nu trebuie sa stea la crescut) in opt bile. Pe masa usor infainata intindem fiecare bila intr-o foaie rotunda de aproximativ 20 cm diametrul.
Ungem prima foaie cu untura(unt) si o acoperim cu alta foaie neunsa. La fel procedam si cu celelalte foi.
In final vom avea patru pachete a cate 2 foi pe care le vom intinde cu sucitorul,pe rand, intr-un patrat de aproximativ35x35 cm. Presaram pe suprafata fiecarei foi amestecul de branza si ou, apoi rulam din ambele capete pana se intalnesc la mijloc. Asezam placintele intr-o tava unsa cu ulei, le pensulam cu oul batut si le dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 35-40 minute, pana se rumenesc frumos. simplu, rapid si gustos!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu ALUATURI/ FOIETAJE.














loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente