28.09.2016

Placinta cu branza sarata

O placinta gustoasa cu un aluat care-mi place tare mult...perfecta pentru cina, ca si gustare, dar buna si de luat la pachet. O puteti prepara si cu branza dulce, mere sau dovleac. Este frageda si buna! 💜

Daca probati reteta mea de Placinta cu branza sarata  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

   Ingrediente
   Aluat:

  • 500 g faina 
  • un ou 
  • 1 cana cu apa calduta(250 ml) 
  • 4 linguri ulei 
  • 1 lingurita cu zahar 
  • ¼ lingurita sare 
  • un pliculet drojdie granule de 7g sau un cubulet de 25 g drojdie proaspata
   Pentru uns:
  • 2 linguri cu untura solida sau 3 linguri cu unt moale 
   Umplutura:
  • 700 g telemea 
  • 2 oua 
   Pentru finisat: 
  • 1 ou



Mod de preparare:
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia granule. Daca folositi drojdie proaspata o frecati cu zaharul(1 lgt) pana se lichefiaza. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem oul si sarea, apoi incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Cand se formeaza aluatul il transferam pe masa de lucru usor infainata si il framantam cca 10 minute cu mainile unse cu ulei...acum vom folosi cele 4 linguri cu ulei. Cand este gata, punem din nou aluatul in castron, acoperim castronul cu un prosop curat si lasam aluatul la odihnit cca10 minute. Aluatul nu trebuie lasat prea mult la crescut, 10 minute sunt deajuns. 
Intre timp dam branza pe razatoarea cu orificii mari si o amestecam cu ouale. Daca branza este foarte sarata o puteti tine, inainte de a o da pe razatoare, 1-2 ore in apa rece.
Impartim aluatul in opt bucati egale carora le dom forma rotunda. Pe masa de lucru usor infainata sau unsa cu putin ulei intindem(pe rand) fiecare bila intr-o foaie rotunda de aproximativ 15-18 cm diametrul.
Ungem o foaie cu cu untura/unt lasand marginile libere si o acoperim cu alta foaie neunsa....sigilam marginile prin apasare. La fel procedam si cu celelalte foi.
In final vom avea patru pachete a cate 2 foi pe care le vom intinde cu sucitorul, tot pe rand, intr-un patrat cu latura de 30-35 cm.
Presaram pe suprafata fiecarei foi din amestecul de branza si ou, apoi rulam din ambele capete pana se intalnesc la mijloc. Asezam placintele intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt. Le pensulam cu oul batut si le dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 35-40 minute sau pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor, punem deasupra placintelor  un prosop curat si le lasam asa aproximativ 15 minute. Dupa acest timp putem portiona si servi aceste placinte delicioase. Simplu de facut si tare gustos!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z






4 comentarii:

  1. Bună Gicuța, azi am făcut rețeta ta de plăcintă cu brânză sărată, a ieșit foarte bună, multumesc pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Daniel! Ma bucur ca v-a placut placinta....am vazut postarea cu pozele pe grup...arata minunat! O zi frumoasa!

      Ștergere
    2. Anonim2/1/23

      Cred că iese foarte buna,am sa incerc!

      Ștergere
    3. O recomand cu drag. La multi ani!

      Ștergere