28.06.2016

Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur


O idee buna pentru un pranz sau o cina, atunci cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie. Eu am folosit 2 feluri de peste:macrou si cod, voi putei folosi pestele care va place.



loading...

       Ingrediente:
  • 2 bucati macrou
  • 2 bucati cod
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • o lamaie
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
      Pentru cartofii natur :
  • 1 kg cartofi
  • 75 g unt
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare

Aici gasiti reteta de MACROU CU SOS DE ROSII LA CUPTOR.

Mod de preparare:
Curatam pestele de intestine, indepartam capetele si il spalam bine cu apa rece.Taiem fiecare bucata in trei.
Condimentam cu sare si piper si lasam sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora.
Asezam bucatile de peste intr-o tava.
Turnam apa si vinul, punem frunza de dafin si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora. Din cand in cand stropim pestele cu zeama din tava.






Cu zece minute inainte de a fi gata pestele, adaugam lamaia taiata in felii.
Cat timp pestele sta la cuptor pregatim cartofii natur: curatam cartofii ii spalam ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu un praf de sare.
Dupa aproximativ 20 de minute ii scoatem din apa pe un platou, radem untul rece peste ei, potrivim gustul de sare si adaugam patrunjel tocat.
Servim pestele impreuna cu cartofii fierbiniti.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe retete cu PREPARATE DIN PESTE








loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente