Ingrediente:
- 2 bucati macrou
- 2 bucati cod
- 100 ml vin alb
- 100 ml apa
- o lamaie
- o frunza de dafin
- sare
- piper macinat
- 1 kg cartofi
- 75 g unt- daca este post inlocuiti cu margarina vegetala sau 2-3 linguri de ulei
- 1/2 legatura patrunjel
- sare
Aici gasiti reteta PLACHIEI DE CRAP.
Aici gasiti reteta MACROULUI CU SOS DE ROSII LA CUPTOR.
Mod de preparare:
Curatam pestele de intestine, indepartam capetele si il spalam bine cu apa rece. Taiem fiecare bucata in trei.
Punem pestele intr-un bol sau alt vas, il condimentam cu sare si piper, apoi acoperim vasul si lasam pestele sa stea asa cel putin o jumatate de ora.
Dupa acest timp, asezam bucatile de peste intr-o tava.
Cat timp pestele sta la cuptor pregatim cartofii natur: curatam cartofii ii spalam ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu un praf de sare.
Dupa aproximativ 18-20 de minute ii scoatem din apa, ii lasam la scurs, apoi ii punem pe un platou. Radem untul rece peste ei, potrivim gustul de sare si presaram patrunjel tocat.
Servim pestele impreuna cu cartofii fierbiniti. Simplu si bun, nu-i asa?👍
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💚. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va imbratisez cu drag!
Aici gasiti reteta MACROULUI CU SOS DE ROSII LA CUPTOR.
Mod de preparare:
Curatam pestele de intestine, indepartam capetele si il spalam bine cu apa rece. Taiem fiecare bucata in trei.
Punem pestele intr-un bol sau alt vas, il condimentam cu sare si piper, apoi acoperim vasul si lasam pestele sa stea asa cel putin o jumatate de ora.
Dupa acest timp, asezam bucatile de peste intr-o tava.
Turnam apa si vinul, punem frunza de dafin si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute. Din cand in cand stropim pestele cu zeama din tava.
Cu zece minute inainte de a fi gata adaugam lamaia taiata in felii.Cat timp pestele sta la cuptor pregatim cartofii natur: curatam cartofii ii spalam ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu un praf de sare.
Dupa aproximativ 18-20 de minute ii scoatem din apa, ii lasam la scurs, apoi ii punem pe un platou. Radem untul rece peste ei, potrivim gustul de sare si presaram patrunjel tocat.
Servim pestele impreuna cu cartofii fierbiniti. Simplu si bun, nu-i asa?👍
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💚. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va imbratisez cu drag!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu