28.06.2016

Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur


O idee buna pentru un pranz sau o cina ,atunci cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie.


loading...


     Ingrediente:
  • 2 bucati macrou
  • 2 bucati cod
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • o lamaie
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper

     Pentru cartofi natur :
  • 1 kg cartofi
  • 75 g unt
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare


Mod de preparare:
Curatam pestele de intestine, indepartam capetele si il spalam bine cu apa rece.Taiem fiecare bucata in trei.
Condimentam cu sare si piper si lasam sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora.
Dupa ce timpul s-a scurs, asezam bucatile de peste intr-o tava.
Turnam apa si vinul, punem frunza de dafin si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora. 




Cu zece minute inainte de a fi gata, adaugam felii si suc de lamaie.

Cat timp pestele sta la cuptor pregatim cartofii natur: curatam cartofii ii spalam ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu un praf de sare. 
Dupa aproximativ 20 de minute ii scoatem din apa pe un platou, radem untul rece peste ei, potrivim gustul de sare si adaugam patrunjel tocat.
Servim pestele impreuna cu cartofii fierbiniti. 
Sa va fie de folos!🍀
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente