18.08.2017

Prajitura Albinita

Prajitura Albinita este o prajitura delicioasa cu foi fragede ce se topesc in gura. Este una dintre cele mai bune prajituri ale copilariei.

Daca probati reteta mea de Prajitura Albinita, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...
      Ingrediente
      Foi:
  • 850 g faina
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 200 g miere de albine
  • aproximativ 100 ml lapte
  • 2 lingurite rase cu bicarbonat
  • un varf cutit de sare

      Crema:
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri cu varf de gris
  • 250 g zahar
  • 250 g unt 82% grasime
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingura esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • un varf cutit de sare

  • In plus:
  • un borcanel gem de caise(cca 300g) 
  • 2-3 linguri zahar pudra cu gust de vanilie





Aici gasiti reteta PRAJITURII LAMAITA.
Aici gasiti reteta PRAJITURII GRETA GARBO.


Mod de preparare
Foi: 
Punem intr-o craticioara pe foc mic: untul, mierea, zaharul si sarea. Amestecam pana se dizolva zaharul complet, dam deoparte si lasam la racit.
Cernem faina intr-un castron si facem o adancitura in mijlocul ei. Adaugam ouale batute cu furculita, bicarbonatul stins in putin otet, apoi punem amestecul racit de miere si zahar. Amestecam toate ingredientele si framantam adaugand treptat lapte, pana obtinem un aluat usor de intins.
Impartim aluatul in patru parti egale. Vom intinde patru foi pe care le coacem pe dosul tavii. Eu am intins aluatul direct pe hartie de copt, l-am intepat din loc in loc cu furculita si i-am decupat marginile. L-am transferat cu totul pe fundul tavii de aragaz. Am copt fiecare foaie 7-8 minute la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.
Crema: 
Punem laptele la fiert cu zaharul si sarea. Cand se incalzeste incepem sa adaugam treptat grisul, amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase. Il lasa sa fiarba pana se ingroasa, apoi il dam deoparte si adaugam esenta, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Cand se raceste il adaugam treptat in untul mixat spuma.
Asamblare:
Asezam prima foaie pe o tava(platou) si intindem peste ea jumatate din crema. Acoperim crema cu a doua foaie, apasam usor si intindem peste ea gemul. Urmeaza a treia foaie, apoi restul de crema si acoperim cu a patra foaie. Invelim parajitura cu o folie de plastic si punem o greutate (eu am pus un tocator) peste ea ca sa stea presata. O lasam la loc racoros pana a doua zi ca sa se fragezeasca foile.
Cand foile s-au fragezit, indreptam marginile prajiturii cu un cutit si o taiem in dreptunghiuri pe care le pudram cu zahar pudra. Este un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.











loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente