31.05.2016

Dulceata de capsuni



O reteta simpla si fara conservanti .


loading...

      Ingrediente:
  • 4 kg de capsuni 
  • 2 kg zahar 
  • o lingura sare de lamaie(sau zeama de la o lamaie mare) 










Aici gasiti reteta SIROPULUI DE CAPSUNI.


Mod de preparare:
Am spalat capsunile in apa rece si le-am pus intr-o strecuratoare sa se scurga de apa. Cand s-au scurs le-am indepartat coditele. Capsunile mai mari le-am taiat in jumatati.
Am asezat straturi alternative de capsuni si zahar intr-un vas de tuci.
Am acoperit vasul cu capac si l-am lasat 4 ore ca fructele sa-si lase zeama (le puteti tine pana a doua zi in frigider).




Le-am pus la fiert la foc mic si am adaugat sarea de lamaie. Am amestecat usor din cand in cand in ele si am indepartat spuma care s-a format.
Am lasat capsunile sa fiarba aproximativ o ora si un sfert pana dulceata a trecut proba picaturii (am luat cu o lingurita dulceata si am lasat-o sa cada pe o farfurie rece din frigider. Cand picaturile raman intregi, dulceata este gata)
Am pus dulceata fierbinte in borcane sterilizate si le-am inchis cu capace. Am intors borcanele cu gura in jos pentru 10-15 minute, apoi le-am invelit intr-o patura si le-am lasat pana a doua zi sa se raceasca. Dulceata astfel facuta, daca este depozitata la loc mai racoros, rezista cativa ani. Eu inca mai am dulceturi de 4-5 ani.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati ca in fiecare zi ma gasiti pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Mama, ce frumusete, doamna Gicuta! Astea toate v-au iesit din portia data? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult!Mi-au iesit noua borcanele.Te pup,o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente