25.05.2016

Chec aperitiv cu praz si telemea


Rapid, simplu si gustos.


loading...
        Ingrediente:
  • 2 fire de praz(200 g)
  • 200 g telemea
  • 2 morcovi
  • 1/2 bucata de ardei gras rosu
  • 7-8 linguri de faina
  • un ou

  • 3 linguri ulei
  • piper
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat
  • 1/2 legatura marar



Mod de preparare:
Fierbem morcovii in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii scoatem ,ii lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete.
Punem uleiul la infierbantat intr-o cratita, adaugam prazul taiat rondele si il lasam sa se inmoaie.Adaugam un praf de sare. Cand s-a inmuiat adaugam ardeiul taiat cubulete si lasam 1-2 minute sa se caleasca impreuna .Punem si morcovul fiert, amestecam bine si dam deoparte cratita sa se raceasca compozitia.





Cand s-a racit punem compozitia de praz intr-un castron si adaugam oul batut cu furculita,branza sfaramata si amestecam bine.Condimentam cu piper ,adaugam mararul tocat apoi incorporam faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.Trebuie sa ne iasa o compozitie care nu curge.
Punem compozitia intr-o forma mica de chec( 25x8x5 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 de minute pana se rumeneste frumos. Lasam checul sa se raceasca in forma, apoi il scoatem ,il feliem si il putem servi .
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.













loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente