09.04.2016

Tort cu crema de vanilie si mini choux-uri

Este unul dintre cele mai gustoase torturi din cate am facut. Este putin mai migalos, dar rezultatul este unul super delicios😋.


Daca probati reteta Tortului cu crema de vanilie si mini choux-uri, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


     Ingrediente
     Mini choux-uri: 
  • 250 ml apa 
  • 100 ml ulei 
  • 150 g faina 
  • 4 oua 
  • un varf cutit de sare
     Crema de vanilie: 
  • 1litru lapte 
  • 100 g unt gras
  • 200 g zahar 
  • 5 galbenusuri 
  • 6 linguri faina 
  • pastaie de vanilie(zahar vanilat) 
  • un varf cutit de sare
     Blat: 
  • 3 oua 
  • 100 g faina 
  • 150 g zahar 
  • 3 linguri cacao 
  • 200 g ciocolata amaruie 
  • 150 g unt 
  • 1/2 plic praf de copt 
  • un varf de cutit de sare
     Sirop pentru choux-uri
  • 100 g zahar 
  • 50 ml apa 
     Pentru ornat: 
  • 200 ml frisca lichida 
  • 50 g ciocolata topita in cativa stropi de ulei



Aici gasiti reteta PRAJITURII CU MERE, BISCUITI SI CREMA DE VANILIE.
Aici gasiti reteta desertului TIRAMISU FARA OUA.



Mod de preparare
Mini choux-uri:
Turnam apa si uleiul intr-o craticioara, adaugam sarea si o punem pe foc mic. Cand incepe sa clocoteasca dam deoparte, adaugam toata faina deodata, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit aluatul adaugam, pe rand, cate 1 ou si amestecam bine dupa fiecare.
Cu ajutorul posh-ului formam choux-uri (de marimea unei nuci mici) in tava tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul incins (220°C) pentru cca 25-30 minute sau pana se umfla si se rumenesc frumos. Cand se racesc, le umplem cu ajutorul unui posh de bucatarie(vezi foto mai jos).
Crema de vanile:
Punem laptele la fiert cu sarea. Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina.Turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte, amestecand rapid cu telul ca sa nu faca cocoloase. Cand se ingroasa crema ca o smantana dam deoparte si  adaugam vanilia si untul.
Blat:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara imprena cu untul, la foc mic. Cand sunt topite dam craticioara deoparte, adaugam zaharul si sarea, apoi omogenizam. Cand amestecul de ciocolata si unt s-a racorit, adaugam pe rand cate un ou si amestecam bine dupa fiecare. Punem faina cernuta  si amestecata cu cacao si praful de copt si omogenizam.Turnam aluatul intr-o forma rotunda (23 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit(180°C) timp 20-25 minute. Facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca este copt. Daca se prinde aluat pe scobitoare mai  lasam 5 minute in cuptor, apoi repetam testul
Cand se raceste blatul il taiem in doua.
Sirop:
Punem zaharul intr-o craticioara si il topim pe foc potrivit. Cand obtinem o culoare aurie, dam deoparte si stingem cu apa. Punem din nou vasul pe foc si il mai lasam cateva minute pana se topeste tot caramelul. Il lasam sa se raceasca.
Asamblare:
Intre cele doua foi de blat si pe lateral intindem un strat uniform din crema de vanile, Inmuiem partea de sus a chouxuri-lor in sirop (daca siropul se intareste il incalzim putin) si le lipim de jur imprejurul tortului. Deasupra punem frisca batuta, iar peste frisca asezam restul de choux-uri pe care le stropim cu ciocolata topita. Dam tortul la frigider pentru 4-5 ore, apoi il putem portiona si servi. Merita sa-l facem, este un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Sursa.
Aici gasiti si alte retete de TORTURI.




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).