09.04.2016

Tort brownies cu mini choux-uri

Recomand cu mare drag aceasta minunatie de tort .



loading...


      Ingrediente
      Mini choux-uri: 
  • 250 ml apa 
  • 100 ml ulei 
  • 150 g faina 
  • 4 oua 
  • un varf cutit de sare
      Crema de vanilie: 
  • 1litu lapte 
  • 100 g unt 
  • 200 g zahar 
  • 5 galbenusuri 
  • 6 linguri faina 
  • pastaie de vanilie(zahar vanilat) 
  • un praf de sare 

      Blat: 
  • 100 g faina 
  • 150 g zahar 
  • 3 linguri cacao 
  • 200 g ciocolata amaruie 
  • 150 g unt 
  • 3 oua 
  • 1/2 plic praf de copt 
  • un praf de sare 
      Sirop pentru choux-uri
  • 100 g zahar 
  • 50 ml apa 
      Pentru ornat: 
  • 200 ml frisca lichida 
  • 50 g ciocolata (topita in cativa stropi de ulei)


Mod de preparare
Mini choux-uri:
Turnam apa si uleiul intr-o craticioara, adaugam sarea si o punem pe foc mic. Cand incepe sa clocoteasca dam deoparte ,adaugam toata faina deodata, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou si amestecam dupa fiecare.
Cu ajutorul posh-ului formam choux-uri (de marimea unei nuci mici) in tava tapetata cu hartie de copt.Le coacem in cuptorul incins (220 de grade) pentru cca 25-30 minute . Cand se racesc, le umplem cu crema de vanilie .
Crema de vanile:
Punem laptele la fiert cu praful de sare . Galbenusurile le frecam cu  zaharul pana acesta se topeste apoi adaugam faina.Turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte  amestecand cu telul ca sa nu faca cocoloase.Cand se ingroasa crema ca o smantana dam deoparte si  adaugam vanilia si untul.




Blat:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara imprena cu untul,la foc mic. Cand sunt topite dam craticioara deoparte, adaugam zaharul ,sarea si omogenizam.Cand ciocolata s-a racorit adaugam pe rand cate un ou si amestecam bine dupa fiecare.Adaugam  faina amestecata cu cacao si praful de copt si omogenizam . Turnam aluatul intr-o forma rotunda (23 cm) tapetata cu hartie si coacem la foc potrivit 20-25 minute.Facem testul cu scobitoarea. Cand se raceste blatul il taiem in doua.
Sirop:
Punem zaharul intr-o craticioara si il topim pe foc.Cand obtinem o culoare aurie dam deoparte si stingem cu apa. Punem din nou vasul pe foc si il mai lasam cateva minute pana siropul se ingroasa. Il lasam sa se raceasca.
Asamblare:
Intre cele doua foi de blat si pe lateral  intindem un strat uniform din crema de vanile, Inmuiem partea de sus a chouxuri-lor in sirop (daca  siropul se intareste il incalzim putin) si le lipim de jur imprejurul tortului.Deasupra punem frisca batuta,iar peste frisca asezam restul de choux-uri pe care le stropim cu ciocolata topita.
Sa va fie de folos!

Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.




















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente