09.04.2016

Tort cu crema de vanilie si mini choux-uri

Recomand cu mare drag aceasta minunatie de tort.



loading...


      Ingrediente
      Mini choux-uri: 
  • 250 ml apa 
  • 100 ml ulei 
  • 150 g faina 
  • 4 oua 
  • un varf cutit de sare
      Crema de vanilie: 
  • 1litu lapte 
  • 100 g unt 
  • 200 g zahar 
  • 5 galbenusuri 
  • 6 linguri faina 
  • pastaie de vanilie(zahar vanilat) 
  • un varf cutit de sare

      Blat: 
  • 100 g faina 
  • 150 g zahar 
  • 3 linguri cacao 
  • 200 g ciocolata amaruie 
  • 150 g unt 
  • 3 oua 
  • 1/2 plic praf de copt 
  • un praf de sare 
      Sirop pentru choux-uri
  • 100 g zahar 
  • 50 ml apa 
      Pentru ornat: 
  • 200 ml frisca lichida 
  • 50 g ciocolata (topita in cativa stropi de ulei)

Aici gasiti reteta PRAJITURII CU MERE, BISCUITI SI CREMA DE VANILIE.


Mod de preparare
Mini choux-uri:
Turnam apa si uleiul intr-o craticioara, adaugam sarea si o punem pe foc mic. Cand incepe sa clocoteasca dam deoparte, adaugam toata faina deodata, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou si amestecam bine dupa fiecare.
Cu ajutorul posh-ului formam choux-uri (de marimea unei nuci mici) in tava tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul incins (220°) pentru cca 25-30 minute. Cand se racesc, le umplem cu crema de vanilie(vezi foto, mai jos).
Crema de vanile:
Punem laptele la fiert cu sarea. Galbenusurile le frecam cu  zaharul pana acesta se dizolva, apoi adaugam faina.Turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte, amestecand cu telul ca sa nu faca cocoloase. Cand se ingroasa crema ca o smantana, dam deoparte si  adaugam vanilia si untul.




Blat:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara imprena cu untul, la foc mic. Cand sunt topite dam craticioara deoparte, adaugam zaharul, sarea si omogenizam. Cand amestecul de ciocolata si unt s-a racorit, adaugam pe rand, cate un ou si amestecam bine dupa fiecare. Punem faina cernuta  si amestecata cu cacao si praful de copt si omogenizam.Turnam aluatul intr-o forma rotunda (23 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit(180°) 20-25 minute. Facem testul cu scobitoarea. Cand se raceste blatul il taiem in doua.
Sirop:
Punem zaharul intr-o craticioara si il topim pe foc. Cand obtinem o culoare aurie, dam deoparte si stingem cu apa. Punem din nou vasul pe foc si il mai lasam cateva minute sa fiarba pana siropul se ingroasa putin. Il lasam sa se raceasca.
Asamblare:
Intre cele doua foi de blat si pe lateral intindem un strat uniform din crema de vanile, Inmuiem partea de sus a chouxuri-lor in sirop (daca siropul se intareste il incalzim putin) si le lipim de jur imprejurul tortului. Deasupra punem frisca batuta, iar peste frisca asezam restul de choux-uri pe care le stropim cu ciocolata topita. Este putin de munca la acest tort dar este delicios. Merita sa-l facem!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Sursa.
Aici gasiti si alte retete de TORTURI.



















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente