06.04.2016

Sarmale de post cu soia


Sarmalutele sunt preferatele mele...fie cu carnita ,fie de post.



loading...

     Ingrediente:
  • o varza mare murata
  • 2 pungi soia felii(se pot folosi si granule)
  • 4 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 cana de orez (250 ml)
  • 200 ml suc de rosii

  • vegeta (sare)
  • cimbru
  • piper
  • boia
  • 1 frunza de dafin
  • ulei




Mod de preparare:
Spalam varza si daca este prea sarata o tinem doua-trei ore in apa rece.Fierbem feliile de soia in apa in care am adaugat vegeta si piper.Cand sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare si le presam bine ca sa iasa toata apa din ele. Le trecem prin masina de tocat cand se racesc.

Intr-o cratita punem 3-4 linguri de ulei la incins.Cand se incinge, aduagam ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare. Le calim cateva minute apoi punem orezul spalat si turnamo cana cu apa.Amestecam si lasam sa absoarba orezul toata apa ,apoi condimentam cu vegeta,piper si boia. Cand se raceste compozitia de orez o amestecam cu soia .





Taiem frunzele de varza in doua sau trei bucati(cat palma),indepartand cotoarele si nervurile groase. Formam sarmale punand in centrul fiecarei foi de varza o lingura din compozitia de soia si orez.Rulam, iar capetele le impingem inauntru.Asezam sarmalele intr-o cratita pe fundul careia am pus varza tocata si frunzele de dafin. Deasupra asezam frunze de varza ,punem doua linguri de ulei ulei si apa cat sa acopere sarmalele.Dam cratita la cuptor la foc foarte mic pentru aproximativ 2 ore si jumatate. Mai adaugam apa cand aceasta scade.Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul, indepartam frunzele de varza de deasupra si adaugam sucul de rosii.
Au iesit niste sarmalute tare bune!
Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.









loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente