29.03.2016

Tocanita cu galuste din faina



   O tocanita grozava...o puteti prepara cu orice fel de carne.


loading...

       Ingrediente:
  • 500 g carne de pasare (am folosit carne de gasca)
  • o ceapa mare
  • o frunza de dafin
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • 1 lingura cu faina
  • sare
  • piper
  • un praf de boia iute
  • cateva fire de marar verde

      Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri faina
  • un praf de sare



Mod de preparare:
Carnea spalata o punem la fiert intr-o oala cu un praf de sare si frunza de dafin. 
Indepartam spuma care se formeaza. 
Cand a fiert pe jumatate adaugam ceapa tocata marunt. 
Dupa ce carnea fierbe in intregime o scoatem si cand se racoreste o alegem de pe oase.
Supa in care a fiert carnea o punem intr-o cratita.





Galuste: punem ouale intr-un castron impreuna cu apa si un praf de sare. Le batem bine cu telul si adaugam treptat faina.

Luam cu lingura din compozitia de galuste si punem in cratita cu supa fierbinte .
Le lasam sa fiarba pana se ridica deasupra apoi adaugam carnea, boaua iute, pasta de tomate si faina diluata cu putina apa.
Lasam sa fiarba cu totul 5-10 minute si asezonam cu sare si piper. Cand este gata, deoparte cratita de pe foc si presaram mararul tocat.
Sa va fie de folos!😉
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente