22.03.2016

Rulada cu crema de cacao





O rulada cu blat pufos, buna si usor de preparat.



loading...
     Ingrediente:
     Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom si vanilie
  • ½ plic praf copt
  • putina sare

     Crema:
  • 100 g unt
  • 75 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
     Pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata alba
  • cateva bombonele


Mod de preparare
Blat:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea.
Galbenusurile le mixam cu uleiul pus ca la maioneza apoi adaugam esentele si coaja de lamaie. Turnam compozitia de galbenusuri peste bezea in fir subtire si mixam pana la omogenizare.
Incorporam faina cernuta cu praful de copt amestecand usor cu o spatula .
Turnam compozitia intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincazit la foc mediu,pentru aproximativ 20 de minute.
Dupa ce s-a copt scoatem tava cu blatul din cuptor si il dezlipim usor dupa hartia de copt.  hartia de Intoarcem blatul invers pe un prosop de bucatarie umed si il rulam in el.
Il lasam sa se raceasca apoi o derulam.





Crema:
Amestecam cacaoa cu zaharul si le punem intr-o craticioara.Turnam apa si amestecam cu telul.
Punem craticioara pe foc mic pana se topeste zaharul. 
Batem galbenusurile  cu furculita si le punem peste crema de cacao,amestecand continuu cu telul.
Tinem pe foc pana compozitia se ingroasa ca o smantana, apoi dam deoparte si adaugam esenta .
Lasam crema la racit.
Cand se raceste o amestecam cu untul si o mixam bine.
Intindem crema peste blat si rulam cat de strans putem . 
Dam rulada la frigider pana pregatim frisca.

Frisca pentru ornat:
Topim ciocolata impreuna cu frisca pe foc mic.
Cand ajunge la punctul de fierbere, omogenizam si o lasam 2 ore in frigider sau 10-15 minute in congelator.
Cand se raceste o mixam bine , o punem intr-un posh si ornam rulada cu ea.
Deasupra ruladei punem cateva bombonele. 
Pastram rulada la frigider si o portionam inainte de a o servi.








loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Anonim17/5/16

    Miha!
    Buna ziua!
    F. buna rulada! Cautam demult o crema cu unt pt rulada. Mi s-a taiat crema, dar nu s-a observat! Frisca nu am mai pus... data viitoare...oricum usoara si gustoasa.. am adaugat si cele 2 albusuri ramase de la crema...a

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut! O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere

..

Articole recente