17.03.2016

Placinta (melcisori) cu mere


Se pot prepara si de post,renuntand la ou si micsorand cantitatea de faina.


loading...
      Ingrediente
      Aluat:

  • 500-550 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • un ou
  • un varf cutit de sare
      Umplutura:
  • 1,500 kg mere
  • 6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • o lingurita scortisoara(sau dupa gust)
      In plus: 
  • ulei pentru uns foile

Aici gasiti reteta de PRAJITURA CU MERE.

Mod de preparare
Aluat:
Batem cu frurculita oul cu sarea,adaugam apa  si incepem sa framantam adaugand faina treptat.
Trebuie sa iasa un aluat potrivit de tare, care nu se mai lipeste de maini.

Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm diametrul .Le ungem cu ulei si le suprapunem cate doua. In final vom avea opt foi (vezi foto) .Le lasam la odihnit pana pregatim umplutura.




Umplutura:
Spalam merele, le curatam de coaja si cotoare si le dam pe razatoarea mare. Le punem la calit cu zaharul .Cand merele s-au calit si a scazut zeama pe care si-au lasat-o inchidem focul si adaugam scortisoara.Lasam la racit.
Dupa ce merele s-au racit incepem sa formam placintele.
Picuram ulei pe masa de lucru.Luam o foaie de aluat si o intindem cu sucitorul (intr-o forma patrata), pana devine transparenta.Punem umplutura cam pe un sfert de foaie in partea de jos, apoi o rulam si ii dam forma de spirala.Asezam placintele intr-o tava in care am asternut hartie de copt si le ungem cu ulei. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 35 de minute, pana se rumenesc frumos.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui si pe facebook.Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete de ALUATURI/FOIETAJE.
















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

.

About Us

Recent

Postări populare

Postări populare

Articole recente