17.03.2016

Placinta (melcisori) cu mere


Se pot prepara si de post,renuntand la ou si micsorand cantitatea de faina.


loading...
      Ingrediente
      Aluat:

  • 500-550 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • un ou
  • un praf de sare

      Umplutura:
  • 1,500 kg mere
  • 6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • o lingurita scortisoara(sau dupa gust)
      In plus: 
  • ulei pentru uns foile



Mod de preparare
Aluat:
Batem cu frurculita oul cu sarea,adaugam apa  si incepem sa framantam adaugand faina treptat.
trebuie sa iasa un aluat potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini. bine pana iese un aluat care nu se lipeste de maini.

Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm diametrul .Le ungem cu ulei si le suprapunem cate doua. In final vom avea opt foi (vezi foto) .Le lasam la odihnit pana pregatim umplutura.




Umplutura:
Spalam merele, le curatam de coaja si cotoare si le dam pe razatoarea mare. Le punem la calit cu zaharul .Cand merele s-au calit si a scazut zeama pe care si-au lasat-o, inchidem focul si adaugam scortisoara.Lasam la racit.
Dupa ce merele s-au racit incepem sa formam placintele.
Picuram ulei pe masa de lucru,luam o foaie de aluat si o intindem in forma de patrat cu sucitorul pana devine transparenta.Punem umplutura cam pe un sfert de foaie in partea de jos, apoi o rulam si ii dam forma de spirala.Asezam placintele intr-o tava in care am asternut hartie de copt si le ungem cu ulei. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 35 de minute, pana se rumenesc frumos.Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente