25.03.2016

Fasole batuta

Fasolea batuta se numara printre cele mai indragite mancaruri romanesti. Este un preparat delicios si hranitor.Cred ca nimeni nu ar refuza o asemenea bunatate.



loading...
       Ingrediente:
  • 400 g fasole boabe
  • 1 morcov
  • 5 cepe
  • 2 linguri pasta tomate
  • 4 catei de usturoi
  • o frunza de dafin
  • 150 ml ulei
  • boia
  • sare
  • piper





Aici gasiti reteta de "ICRE DE FASOLE".

Mod de preparare:
Am ales fasolea de impuritati, am spalat-o in mai multe ape si am lasat-o la inmuiat peste noapte.
A doua zi am schimbat apa si am pus fasolea la fiert.Cand apa a dat de cateva ori in clocot am aruncat-o si am inlocuit-o cu alta.Am procedat asa inca de doua ori.
Am pus fasolea la fiert in oala sub presiune cu un praf de sare, o ceapa, morcovul si frunza de dafin.Am fiert-o 35 de minute,dupa care am pus-o intr-o strecuratoare la scurs si racit.Am inlaturt frunza de dafin si ceapa.






Cat timp fasolea a stat la racit am curatat,spalat si taiat ceapa solzisori. Am incins 100 ml ulei intr-o cratita  si am aduagat ceapa .Am lasat-o sa se inmoaie, apoi am adaugat pasta de tomate.Am condimentat  cu boia, sare si piper si am mai lasat pe foc aproximativ 5 minute.
Cand s-a racit fasolea am mixat-o cu blenderul adaugand cei 50 ml ulei ramasi Am pus si usturoiul zdrobit,sare si piper dupa gust. Am asezat fasolea intr-un vas si am intins deasupra amestecul de ceapa calita si bulion .
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui si pe facebook sau alte retele de socializare.Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente