26.03.2016

Chec din albusuri si fructe uscate

Extrem de simplu si rapid. O idee foarta buna pentru a folosi albusurile ramase. Rezultatul este unul mai mult decat DE-LI-CIOS❤!

Daca probati reteta mea de Chec din albusuri cu fructe uscate, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spunti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

   
   Ingrediente:
  • 10 albusuri
  • 10 linguri faina(250 g)
  • 10 linguri zahar(250 g)
  • 4 linguri ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 250 g fructe uscate (stafide, ananas, goji)
  • coaja de lamaie confiata
     Glazura :
  • 100 g ciocolata (50%cacao)
  • 75 ml frisca lichida sau lapte
  • o lingura unt

Mod de preparare:
Mixam albusurile cu putina sare pana devin spuma.
Adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam bine dupa fiecare lingura ca sa se dizolve zaharul complet. Vom obtine o bezea tare si lucioasa. Punem si zaharul vanilat si mixam pana acesta se dizolva. Incorporam treptat uleiul in timp ce mixam la viteza mica. Cernem faina cu praful de copt si o incorporam in bezea amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Turnam jumatate din compozitie intr-o forma de guguluf sau orice forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Presaram fructele uscate si le acoperim cu restul compozitiei. Amestecam usor cu o furculita ca fructele sa se distribuie uniform.
Punem forma in cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C)pentru aproximativ 45 minute. Dupa 40 de minute facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in chec si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este copt. Daca nu, mai lasam checul 5-10 minute sa se coaca.
Cand este gata, scoatem checul din forma, il lasam o jumatate de ora sa se raceasca, apoi il rasturnam pe un platou.
Glazura:
Punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam craticioara  deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul. Amestecam pana ciocolata si untul se topesc si obtinem o compozitie fina.Turnam glazura peste checul racit. Il tinem aproximativ 20 de minte la frigider pana se intareste glazura, apoi il putem felia si servi. Delicios!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de DULCIURI.














4 comentarii:

  1. Anonim15/12/16

    Fructele nu se lasa la fund ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Fructele nu se lasa la fund...respecta reteta si iti va iesi guguluful la fel ca i poza. Te pup, o seara frumoasa!

      Ștergere
  2. Anonim26/1/19

    Arata foarte bine guguluful��chiar am si eu niste albusuri prin congelator si as vrea sa le folosesc.ce vroiam sa va intreb,as putea sa folosesc mai putin zahar?ca vad,ca cantitatile sunt date egal in linguri.Flori

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Da, se poate reduce cantitatea de zahar, poti pune 7-8 linguri. Iti multumesc pentru apreciere si vizita si astept sa-mi spui cum ti-a iesit desertul :)

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).