28.02.2016

Prajitura cu crema de zahar ars


O prajitura simpla, delicioasa si de mare efect🌝


loading...
     Ingrediente:
     Crema de zahar ars:

  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 600 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un varf cutit de sare

      Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare


Mod de preparare:

Caramelizam trei linguri de zahar intr-o craticioara apoi il turnam intr-o forma de guguluf.
Mixam cele 5 oua cu zaharul , praful de sare si zaharul vanilat.
Turnam laptele treptat si la sfarsit coaja de lamaie.
Punem amestecul in forma, peste zaharul caramelizat .
Asezam forma de guguluf intr-o tava in care am pus apa de doua degete .
Dam tava la cuptorul preincalzit,la foc mediu.





Cat timp tava sta la cuptor, pregatim blatul:
Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile le batem spuma cu sarea apoi adaugam zaharul lingura cu lingura.
Adaugam cate un galbenus si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina cernuta cu cacaoa si praful de copt, amestecand usor cu o spatula.

Cand incepe crema sa se inchege putin(dupa aproximativ 20 de minute), turnam compozitia de blat , nivelam si dam din nou tava la cuptor pentru aproxiativ 30-35 de minute.
Blatul trebuie sa se rumeneasca usor . 
Cand este gata, scoatem prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca in forma.
Cand se raceste bine desprindem usor marginile cu un cutit, punem un platou deasupra formei si rasturnam.
Tinem prajitura la frigider pana in momentul servirii.
loading...
loading...

2 comentarii:

..

Articole recente