28.02.2016

Prajitura After Eight

     


O prajitura fina si racoritoare...nu te opresti la o singura bucata.😃



loading...
     Ingrediente
     Blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

     Crema:
     Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata cu 50% cacao
  • 100 g unt
  • 2 linguri lapte
  • 4 linguri ulei


     Glazura decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata cu 50% cacao
  • 100 g unt
  • 3 linguri frisca lichida
     Sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 linguri sirop de menta




Mod de preparare:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema. Adaugam mierea,esenta de vanilie, laptele si uleiul. Amestecam faina,grisul,cacaoa si praful de copt si le adaugam in crema de galenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor cu o spatula in galbenusuri. Tapetam o tava cu hartie de copt (22x32 cm), turnam compozitia , o nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 min. Facem testul cu scobitoarea.

Crema: frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere( fara sa fiarba). O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte). Mixam crema pana se omogenizeaza ,apoi adaugam siropul de menta lingura cu lingura, mixand dupa fiecare.







Glazura: punem intr-o craticioara pe foc untul, laptele, uleiul si lasam pana untul este topit. Dam deoparte, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana la topire. Lasam glazura sa ajunga la temperatura camerei.

Glazura decor: punem intr-o craticioara pe foc untul si frisca.Cand se topeste untul dam deoparte si adaugm ciocolata rupta bucatele. Amestecand pana la topirea ciocolatei apoi lasam sa ajunga la temperatura camerei.

Sirop: amestecam apa cu siropul de menta.

Asamblare: asezam blatul pe un platou si il insiropam. Intindem jumatate din crema, iar peste crema turnam glazura. Dam la frigider pana aceasta se intareste.
Cand s-a intarit glazura ,adaugam restul de crema si taiem prajitura in cuburi cu un cutit trecut prin apa fierbinte. Pe fiecare cub punem cate o lingurita din glazura decor si o intindem bine.Oprim 2-3 linguri de glazura pe care le vom pune intr-o seringa de bucatarie cu varful subtire, cu care vom trasa linii peste glazura decor deja intarita. 
Sa va fie de folos!😘
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente