28.02.2016

Prajitura After Eight

O prajitura fina si racoritoare...nu te poti opri la o singura bucata.😊 Merita din plin sa incercati si voi reteta, este absolut minunata! ❤
     

Daca probati reteta mea de Prajitura After Eight, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

  
    Ingrediente
    Blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri zahar(200 g)
  • 2 linguri faina(50 g)
  • 2 linguri gris(40 g)
  • 2 linguri cacao(50 g)
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
    Crema:
    Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata cu 50% cacao
  • 100 g unt
  • 2 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
   Glazura decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata cu 50% cacao
  • 100 g unt
  • 3 linguri frisca lichida
    Sirop:




Mod de preparare
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se albesc si devin ca o crema. Adaugam mierea, esenta de vanilie, laptele si uleiul mixand la viteza mica. Amestecam faina, grisul, cacaoa si praful de copt, apoi le adaugam treptat  in crema de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor cu o spatula in compozitia de galbenusuri. Tapetam o tava cu hartie de copt (22x32 cm), turnam compozitia, o nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C)  pentru aproximativ 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea:  infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca este copt.
Crema: frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere( NU  trebuie sa fiarba!). O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte). Mixam crema pana se omogenizeaza, apoi adaugam siropul de menta, lingura cu lingura, mixand dupa fiecare.
Glazura: punem intr-o craticioara pe foc, untul, laptele, uleiul si lasam pana untul este topit. Dam deoparte, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana la omogenizare. Lasam glazura sa ajunga la temperatura bucatariei.
Glazura decor: punem intr-o craticioara pe foc, untul si frisca. Cand se topeste untul dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata, apoi lasam sa ajunga la temperatura bucatariei.
Sirop: amestecam apa cu siropul de menta.
Asamblare: asezam blatul pe un platou si il insiropam. Intindem jumatate din crema, iar peste crema turnam glazura. Dam la frigider pana aceasta se intareste.
Cand se intareste glazura, adaugam restul de crema si taiem prajitura in cuburi cu un cutit trecut prin apa fierbinte la fiecare taietura. Pe fiecare cub punem cate o lingurita din glazura decor si o intindem rapid. Oprim 2-3 linguri din glazura pe care o vom pune intr-o seringa de bucatarie cu varful subtire si vom trasa linii peste glazura decor deja intarita. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.

Un comentariu: