19.02.2016

Placinta impletita cu mere




Ce poate fi mai bun decat o placinta cu mere ca la mama acasa… o placinta rumenita si frumos impletita
loading...

      Ingrediente
      Aluat:

  • 700-800 g faina 
  • 200 ml apa 
  • 100 ml ulei
  • un cubulet de drojdie
  • o lingura zahar
  • un praf de sare

      Umplutura:
  • 1 ½ kg mere
  • 6 linguri zahar(sau dupa gust)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara(sau dupa gust)
      Pentru uns:
  • un galbenus (1-2 linguri de ulei,daca o preparati de post) 
      In plus:
  • zahar pudra (pentru pudrat)







Mod de preparare:

Merele spalate si curatate de coaja si cotor se dau pe razatoare.Se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat si scortisoara si se calesc pana scade zeama lasata.

Din apa, ulei , zahar, sare, drojdie si faina se framanta o coca care se lasa o ora la crescut.

Dupa ce a crescut impartim aluatul in patru bucati.
Intindem fiecare bucata cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara.
Indreptam marginile cu o rola si punem in mijloc, pe lungime un sfert din merele calite. 




Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat.
Punem placintele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou(ulei).
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 minute, pana splacintele se rumenesc frumos. 
Cand sunt gata, le scoatem din tava si le pudram cu zahar. 
Le servim calde sau reci. 
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.





loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente