Daca probati reteta mea de Mancare de bame in sos de rosii, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite💜.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru inceput spalam bamele sub jet de apa rece, apoi le taiem coditele. Punem 1 litru de apa la fiert cu 3 linguri de otet si un varf cutit de sare. Cand apa clocoteste adaugam bamele si le oparim 3-4 minute. Cand sunt gata le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.
Punem uleiul intr-o tigaie/cratita si adaugam ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie punem si ardeiul taiat cubulete, putina apa(3-4 linguri) si le inabusim impreuna aproximativ 5 minute. Dupa acest timp adaugam rosiile decojite si taiate cubulete si lasam sa fiarba pana legumele se inmoaie si se formeaza un sos gros. Daca este nevoie mai adaugam putina apa. Punem bamele, o ceasca cu apa si fierbem totul pana se patrund si bamele(cam 20 de minute). Pe parcurs condimentam cu sare si piper macinat, iar inainte cu 2 minute ca mancarea sa fie gata adaugam usturoiul tocat marunt sau dat prin presa speciala. La final presaram patrunjel verde tocat. Lasam mancarea sa se racoreasca 5 minute, apoi o putem servi. Bunatate! 😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😘. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Daca doriti sa faceti un desert rapid, va recomand GOGOSILE TURNATE CU IAURT.
- 500 g bame
- 4 rosii bine coapte
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 3-4 catei de usturoi
- 3 linguri otet
- 3 linguri ulei
- sare
- piper macinat
- cateva fire de patrunjel
Mod de preparare:
Pentru inceput spalam bamele sub jet de apa rece, apoi le taiem coditele. Punem 1 litru de apa la fiert cu 3 linguri de otet si un varf cutit de sare. Cand apa clocoteste adaugam bamele si le oparim 3-4 minute. Cand sunt gata le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.
Punem uleiul intr-o tigaie/cratita si adaugam ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie punem si ardeiul taiat cubulete, putina apa(3-4 linguri) si le inabusim impreuna aproximativ 5 minute. Dupa acest timp adaugam rosiile decojite si taiate cubulete si lasam sa fiarba pana legumele se inmoaie si se formeaza un sos gros. Daca este nevoie mai adaugam putina apa. Punem bamele, o ceasca cu apa si fierbem totul pana se patrund si bamele(cam 20 de minute). Pe parcurs condimentam cu sare si piper macinat, iar inainte cu 2 minute ca mancarea sa fie gata adaugam usturoiul tocat marunt sau dat prin presa speciala. La final presaram patrunjel verde tocat. Lasam mancarea sa se racoreasca 5 minute, apoi o putem servi. Bunatate! 😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😘. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu