Daca probati reteta mea de Paine cu bicarbonat, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 1 lingura tarate de grau
- 350-380 ml apa
- 1 lingurita de bicarbonat
- 1 lingurita otet
- ½ lingurita sare
Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C) si tapetam o tava rotunda cu hartie de copt. Eu am folosit o tava cu diametrul de 24 cm...mergea si una putin mai mica.
Cernem faina intr-un castron, adaugam taratele si amestecam cu telul in forma de para. Punem sarea, bicarbonatul stins in otet, apoi incepem sa adaugam treptat apa(la temperatura camerei). Amestecam bine cu telul ca sa nu ramana urme de faina. Punem atata apa incat sa obtinem un aluat foarte moale si lipicios(vezi foto mai jos). Cu ajutorul unei spatule rasturnam aluatul in tava pregatita dinainte. Punem tava in cuptor pentru aproximativ 50 de minute, sau pana painea se rumeneste frumos. Cand este gata, scoatem painea din tava si o lasam sa se raceasca pe un gratar. Noua ne-a placut la maxim!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Super arată totul Felicitări
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, sarbatori fericite!
Ștergere