22.03.2020

Turte coapte in tigaie

Daca nu avem plita facem turte si la tigaie, nu-i asa? Nu au acelasi gust, dar macar se apropie 😉 Este o reteta traditionala, simpla si gustoasa. Turtele se pot servi cu branza, gem sau pot inlocui painea la masa.💜


Daca probati reteta mea de Turte coapte in tigaie  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.
     
    Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta(aproximativ)
  • 7 g drojdie uscata sau 25 g proaspata
  • 3 linguri ulei
  • ½ lingurita zahar
  • 1/4 lingurita sare






Mod de preparare:
Cernem faina(tip 000) intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Facem o adancitura in mijlocul ei si incepem sa amestecam adaugand treptat apa calduta in care punem sarea si zaharul. Daca folositi drojdie proaspata o frecati cu putin zahar ca sa se lichefieze, apoi o adaugati impreuna cu apa. Daca aluatul este prea tare mai adaugam putina apa. Cand aluatul se aduna intr-o bila il transferam pe blatul de lucru usor infainat si il mai framantam aproximativ 10 minute cu mainile unse treptat cu uleiul. Cand este gata, punem din nou aluatul in castron, acopermim castronul cu un prosop si lasam aluatul la crescut(loc caldut) pana isi dubleaza volumul sau si mai mult.
Cand aluatul este crescut il imparim in cinci parti egale pe care le framantam putin dandu-le forma rotunda. Presaram blatul de lucru cu faina si intindem fiecare bila intr-o foaie rotunda(15 cm diametrul). Incingem tigaia, apoi dam focul mic si punem prima turta in ea. Acoperim tigaia cu capac si coacem turta cateva minute(3-4-depinde cat este de groasa) sau pana se rumeneste frumos, apoi o intoarcem si pe partea cealalta. Cand este rumenita si pe partea cealalta, scoatem turta si o infasuram/punem intr-un prosop curat. La fel procedam cu restul bilelor de aluat. Turtele se pot servi cu branza, gem, unse cu unt sau pot inlocui painea la masa. Un deliciu! 😋😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

20 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Asa este. Pup, o zi frumoasa si multa sanatate!

      Ștergere
  2. Anonim6/5/22

    tigaia nu se unge cu nimic

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim8/5/22

    Simple , sanatoase si gustoase !

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim18/5/22

    În loc de apă pot pune lapte?

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim18/5/22

    În loc de apă pot pune lapte?

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim17/11/22

    O idee excelenta pentru zilele reci și ploioase când nu vrei sa ieși sa cumperi pâine

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim20/3/24

    Mulțumim frumos, acum am făcut a doua oară turtițe, ne plac mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, ma bucur ca va plac. O seara frumoasa!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!