08.03.2018

Mucenici muntenesti fierti


Sunt aromati, dulci si tare buni acesti mucenici .
     
loading...
      Ingrediente:
  • 2 pungi mucenici(400g) 
  • 3 litri si jumatate apa 
  • 400g zahar 
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • un baton de scortisoara 
  • o lingura esenta de vanilie 
  • o lingura esenta de rom 
  • 2 linguri coaja de lamaie 
  • 1 lingura coaja de portocala 
  • ¼ lingurita sare 

      Pentru servit:
  • nuca maruntita(300g) 


Aici gasiti reteta MUCENICILOR COPTI (DE POST)
Aici gasiti reteta MUCENICILOR MOLDOVENESTI (DE DULCE)

Mod de preparare:
Turnam apa intr-o oala si o punem la fiert . Cand apa se infierbanta adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea, batonul de scortisoara si jumatate din coaja de lamaie si portocala. Lasam sa fiarba la foc mic pana zaharul se topeste . Adaugam mucenicii in siropul clocotit si amestecam usor cu o spatula sau o lingura de lemn. Fierbem mucenicii la foc mic spre mediu . Amestecam ocazional. In aproximativ 20 de minute mucenicii ar trebui sa se ridice deasupra si sa fie gata. Scoatem un mucenic si il gustam, sa fie bine patruns.




Spre sfarsit adaugam coaja de citrice ramasa, iar cand stingem focul de sub oala punem esentele. Cand sunt gata mucenicii acoperim oala cu capac si ii lasam aproximativ o jumatate de ora ca sa mai absoarba din sirop. Ii putem servi calduti sau reci. Nuca o adaugam in farfurie in momentul servirii.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!








loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente