10.01.2018

Pui copt in vas de lut

Gustul si savoarea preparatelor facute in vasul de lut, sunt unice si delicioase.Puiul astfel copt in suc propriu, este fraged si tare bun.




       Ingrediente

  • un pui mare(am avut de curte)
       Pentru marinada:
  • 3 linguri mustar
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura rasa cu sare
  • 1 lingurita ierburi aromatice
  • ¼ lingurita piper
  • ¼ lingurita boia



loading...
Mod de preparare:
Parlim , curatam si spalam bine puiul, apoi il stergem cu hartie absorbanta.

Marinada:amestecam intr-un bol mustarul cu mierea si uleiul, apoi adaugam condimentele. Omogenizam bine.
Pensulam bine puiul cu acest amestec pe interior si exterior.
Il infasuram in folie alimentara si il lasam cateva ore in frigider, de preferat peste noapte.

Cufundam vasul si capacul in apa rece timp de aproximativ o ora.

Asezam puiul in vas.




Aprindem cuptorul la foc mediu si introducem vasul cu puiul pe gratarul din interiorul cuptorului.Cuptorul nu trebuie incins dinainte.
Fiind pui de curte s-a gatit in aproximativ o ora si jumatate. Din cand in cand am scos vasul din cuptor si am turnat peste pui,cu lingura,din zeama pe care acesta si-a lasat-o.
Cu 20 de minute inainte ca puiul sa fie gata am luat capacul ca sa se rumeneasca frumos.A iesit fraged si delicios.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Aici gasiti reteta PUIULUI PE STICLA.
Aici gasiti reteta PUIULUI INTREG LA PUNGA.


Aici gasiti si alte retete de MANCARURI CARNE/PESTE. 






loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente