18.12.2017

Prajitura Chinezoaica

Un fel de negresa absolut delicioasa cu nuca multa si glazura crocanta de galbenus....o prajitura cu gust si dor de copilarie.

Daca probati reteta mea de Prajitura Chinezoaica, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.



loading...
       
Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

      Ingrediente:
       Blat:
  • 250 g unt moale 
  • 150 g zahar pudra 
  • 6 albusuri 
  • 100 g faina 
  • 250 g nuca macinata 
  • 2 linguri cacao 
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  • un pliculet praf de copt(10g) 
  • un varf cutit de sare
      Glazura:
  • 6 galbenusuri 
  • 150 g zahar pudra 
  • 1 lingurita esenta de vanilie
      Decor:
  • 50 g ciocolata 50%cacao 
  • 3 linguri lapte




Aici gasiti reteta NEGRESEI CU GEM SI BEZEA.
Aici gasiti reteta NEGRESEI CIOCOLATOASE.

Mod de preparare
Blat:
Aprindem cuptorul la foc mediu.
Mixam untul cu  zaharul pus in doua-trei reprize pana devine ca o crema. Spre sfarsit  adaugam si esenta de vanilie.
Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam  in unt, amestecand usor cu o spatula.
Peste nuca macinata cernem faina cu  praful de copt  si cacao. Le amestecam,  apoi  le adaugam treptat in compozitia de unt si albus .
Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava cu dimensiunea de 25x35cm si prajitura nu a iesit foarte inalta. Recomand o tava putin mai mica. Dam tava la cuptor pentru 20 de minute.
Glazura:
Cat timp blatul este in cuptor mixam  galbenusurile cu zaharul pudra pana isi maresc volumul si devin ca o crema. Adaugam si esenta spre sfarsit.
Scoatem tava  din cuptor si intindem crema de galbenus peste blatul copt.
Dam tava din nou la cuptor pana glazura se intareste si se rumeneste usor (10-12 minute).
Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca in tava.
Decor:
Rupem ciocolata bucatele si o topim in lapte, pe baie de aburi. Luam cu lingura si trasam linii peste glazura de galbenus.
Cand ciocolata se intareste, portionam prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte. Este absolut deliciosa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.











loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente