17.12.2017

Jumari

Daca tot am taiat porcul trebuia sa facem si jumarele, nu? Au iesit crocante si tare bune.


loading...

       Ingrediente:
  • slanina 
  • sare
  • o ceapa


Aici gasiti reteta de POGACELE CU JUMARI
Aici gasiti reteta de HAIOS CU OSANZA


Mod de preparare:
Taiem slanina in cubulete de aproximativ 2-3cm sau mai mari( depinde cat doriti sa fie jumarile de mari). Incercam sa le taiem cat mai egale, deoarece bucatelele mai mici se vor arde. Punem bucatile de grasime intr-un tuci sau intr- un vas cu fundul gros,pe foc mediu.Amestecam  ca sa nu se prinda.Cand slanina incepe sa se topeasca dam focul mai mic si amestecam  des.Cand jumarile s-au rumenit suficient le scoatem cu o spumiera si le punem intr-o strecuratoare.Le apasam putin in strecuratoare pentru a elimina grasimimea. Le presaram cu sare doar cand se racesc.




Imediat dupa ce scoatem jumarile, in untura rezultata adaugam o ceapa curatata si taiata in patru . Aceasta va ajuta untura sa nu rancezeasca.Cand untura este doar calduta, inlaturam ceapa si o turnam untura(printr-o strecuratoare) in borcane .O pastram la loc racoros.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti mai multe retete de MANCARURI CARNE/PESTE







loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente