17.12.2017

Jumari

Daca tot am taiat porcul trebuia sa facem si jumarele, nu? Au iesit crocante si tare bune.

Daca probati reteta mea de Jumari, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-au iesit.

loading...
       Ingrediente:
  • slanina 
  • sare
  • o ceapa






Aici gasiti reteta POGACELELOR CU JUMARI.
Aici gasiti reteta HAIOSULUI CU OSANZA.

Mod de preparare:
Taiem slanina in cubulete de aproximativ 2-3cm sau mai mari( depinde cat doriti sa fie jumarile de mari). Incercam sa le taiem cat mai egale, deoarece bucatelele mai mici se vor arde. Punem bucatile de grasime intr-un tuci sau intr- un vas cu fundul gros, pe foc mediu. Amestecam ca sa nu se prinda. Cand slanina incepe sa se topeasca reducem focul si amestecam mai des. Cand jumarile s-au rumenit suficient le scoatem cu o spumiera si le punem intr-o strecuratoare. Le apasam putin in strecuratoare pentru a elimina grasimea. Le presaram cu sare doar cand se racesc.
Imediat dupa ce scoatem jumarile, in untura rezultata adaugam o ceapa curatata si taiata in patru . Aceasta va ajuta untura sa nu rancezeasca. Cand untura este doar calduta, inlaturam ceapa si  turnam untura(printr-o strecuratoare) in borcane .O pastram la loc racoros.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe 
pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul 
"Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de MANCARURI CARNE/PESTE.







loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente