02.10.2017

Zacusca de peste

Un preparat delicios, care nu trebuie sa lipseasca din camara noastra.Cand sunt in pana de idei sau nu am timp sa stau prea mult in bucatarie,fierb niste paste, desfac un borcan cu zacusca si  le amestec. Si masa-i gata!
      
loading...
      Pentru acesata zacusca am folosit:
  • 1,6 kg macrou(se poate prepara cu orice peste gras, care va place)
  • 1 kg ceapa
  • 300 g morcov
  • 1,2 kg ardei kapia( se poate folosi gras sau gogosar)
  • 4-5 catei de usturoi

  • 400 ml suc de rosii
  • o lingura pasta de rosii si ardei (optional)
  • 200 ml ulei
  • 150 ml otet de 9 grade
  • 3 frunze de dafin
  • piper macinat
  • sare




Aici gasiti reteta de MACROU MARINAT LA RECE
Aici gasiti reteta de PESTE PANE

Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de sterilizarea borcanelor: le spalam cu apa calda si detergent de vase ,apoi le asezam pe o tava ,fara sa se atinga intre ele si fara sa le inchidem cu capace.Capacele le vom pune la uscat doar dupa ce inchidem cuptorul.Punem tava cu borcanele in cuptor la foc potrivit pentru 15-20 de minute apoi inchidem cuptorul si le lasam acolo pana terminam zacusca de preparat.

Curatam pestele si indepartam capetele si cozile. Il spalam bine in mai multe ape reci, apoi il punem int-o oala si turnam otetul ,apa cat sa il acopere si o frunza de dafin.Punem oala pe foc mic si lasam sa fiarba pana pestele se desprinde de pe oase. Inlaturam spuma ori de cate ori se formeaza.Cand pestele este fiert il scoatem si dupa ce se raceste indepartam oasele si il rupem bucatele. Il puteti trece si prin masina de tocat.Zeama in care fierbe pestele o pastram, o vom folosi la zacusca.
Coacem ardeii.Ii curatam de coaja, cotoare si seminte si ii tocam cubulete.Decojim ceapa ,o spalam si o tocam marunt. Curatam si spalam morcovii si ii dam pe razatoarea mare.





Incingem uleiul intr-o cratita cu peretii grosi si adaugam ceapa.Amestecam si turnam cam 100 ml supa din care a fiert pestele. Lasam sa fiarba inabusit pana ceapa se inmoaie. Adaugam morcovul, lasam sa se caleasca 2-3 minute cu ceapa ,apoi punem ardeiul .Adaugam sucul de rosii, pasta de ardei si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Avem grija sa amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca legumele de fundul cratitei. Cand legumele sunt bine patrunse si incepe sa se lege putin sosul adaugam pestele, usturoiul zdrobit si doua frunze de dafin. Turnam aproximativ 300 ml din supa in care a fiert pestele, apoi condimentam cu sare si piper.Amestecam aproape continuu in zacusca,iar cand uleiul iese la suprafata, zacusca este gata.Scoatem frunzele de dafin si  punem zacusca in borcane (am folosit 8 borcane de 400g)Inchidem cu capace si asezam borcanele intr-o cratita in care asternem hartie sau un prosop de bucatarie.Turnam apa rece pana la baza lor,apoi punem cratita sa fiarba la foc potrivit.Cand apa incepe sa clocoteasca reducem focul si lasam sa fiarba o ora.Mai completam cu apa cand aceasta scade din oala.
Lasam borcanele sa se raceasca lent in apa in care au fiert, acoperite cu un prosop gros.
Etichetam borcanele si le depozitam la loc racoros.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti mai multe retete cu PREPARATE DIN PESTE
















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente