07.07.2017

Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie

O bunatate de prajitura...aproape ca nu am mai avut ce poza 😊Recomand cu drag s-o faceti si voi! 💗 Garantat o sa va placa!  💗


   
Daca probati reteta mea de Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

    Ingrediente
    Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar (6 linguri)
  • 125 g faina (5 linguri)
  • 50 g cacao ((2 linguri)
  • 2 linguri ulei
  • un varf cutit de sare
    Crema de vanilie:
  • 1 litru lapte  
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar(8 linguri) 
  • 175 g faina (7 linguri) 
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon
  • 125 g unt (82% grasime)
  • un varf cutit de sare
    Pentru insiropat blatul:
  • 200 ml ness preparat, indulcit
    In plus:
  • 400 ml frisca batuta
  • 50 g ciocolata(am folosit ciocolata cu lapte)



Mod de preparare
Blat:
Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam  zaharul in mai multe transe si mixam pana acesta se dizolva complet.
Amestecam galbenusurile cu uleiul si le amestecam(cu mixerul la viteza mica) in albusuri. Cu ajutorul unei spatule de bucatarie incorporam treptat faina cernuta cu cacao, amestecand usor, de jos in sus. Punem compozitia intr-o tava (25x35cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 35 de minute. Facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea inseamna ca este copt. Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca in ea.
Crema de vanilie:
Cu ajutorul telului amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam faina treptat,  apoi turnam laptele si omogenizam. Punem amestecul obtinut la fiert intr-un vas cu fundul gros( sau pe baie de abur)  si amestecam continuu pana crema se ingroasa ca o smantana. Cand este gata, dam deoparte, adaugam untul si omogenizam. Punem peste crema o folie alimentara si o lasam sa se raceasca. 
Asamblare:
Insiropam blatul cu ness, apoi intindem peste el crema de vanilie. Peste crema de vanilie punem frisca batuta, apoi nivelam. Dam tava cu prajitura la frigider pentru cel putin 2-3 ore sau  pana se intareste crema. Portionam prajitura si decoram fiecare bucata cu ciocolata rasa. DE-LI-CIU!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retetele mele de DULCIURI.








8 comentarii:

  1. Anonim28/12/22

    Felicitări foartefrumos arată

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim21/12/23

    Mulțumim frumos 🌹💖💖🙏

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim21/12/23

    Gicuta,felicitari pentru tot ce faci.Sarbatori fericite.Elena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult, Elena! Sarbatori fericite!

      Ștergere