07.07.2017

Prajitura cu blat de cacao si budinca de vanilie

      Simpla si absolut delicioasa.


loading...
      Ingrediente
      Blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • un varf cutit de sare


      Crema de vanilie:
  • 1 litru lapte 
  • 125 g unt gras 
  • 200 g zahar 
  • 6 galbenusuri
  • 7 linguri faina 
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon
  • un varf cutit de sare
      Pentru insiropat blatul:
  • 200 ml ness preparat, indulcit
      In plus:
  • 400 ml frisca batuta
  • 50 g ciocolata(am folosit ciocolata cu lapte)




Mod de preparare
Blat:
Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam  zaharul lingura cu lingura si mixam pana acesta se topeste.
Batem galbenusurile cu uleiul si le amestecam in albusuri.Cu ajutorul unei spatule incorporam treptat faina cernuta cu cacao, amestecand usor de jos in sus .Punem compozitia intr-o tava (25x35cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediunpentru aproximativ 35 de minute. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata ,fara aluat prins pe ea ,inseamna ca este copt).Cand este gata, lasam blatul sa se raceasca in tava.




Crema de vanilie:
Cu ajutorul telului batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugam faina lingura cu lingura apoi turnam laptele treptat si amestecam bine. Punem amestecul astfel obtinut la fiert intr-un vas cu fund gros si lasam pana crema se ingroasa ca o smantana. Cand este gata dam deoparte,adaugam untul si omogenizam .Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit .
Asamblare:
Insiropam blatul cu ness apoi intindem peste el crema de vanilie.Peste crema de vanilie punem batuta si nivelam .Dam tava cu prajitura la frigider pentru cel putin 2-3 ore,pana se intareste crema.
Portionam prajitura si decoram fiecare bucata cu ciocolata rasa.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu dulciuri preparate in bucataria mea.










loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente