19.06.2017

Dovlecei pane

Simplu de tot si tare bun
      
loading...


       Ingrediente:
  • 2 dovlecei potiviti ca marime
  • 2 oua
  • 2-3 linguri faina
  • boia
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit dovleceii




Mod de preparare:
Spalam dovlecii, ii decojim si ii taiem in felii de aproximativ 0,5 mm grosime.
Ii presaram cu sare si ii lasam deoparte pentru aproximativ 15-20 de minute,apoi ii scurgem de zeama care si-au lasat-o.
Tavalim feliile de dovlecel prin faina si le asezam pe un platou fara sa le suprapunem .
Batem ouale intr-un castron cu putina sare apoi adaugam piper si boia dupa gust.





Punem pe foc o tigaie cu ulei .Trecem bucatile de dovlecel prin ouale batute si le prajim in uleiul incins pe ambele parti pana capata o culoare aurie.
Cand sunt gata  scoatem bucatile de dovlecei pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Servim dovleceii cu mujdei de usturoi sau cu diferite sosuri.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti reteta de chiftelute cu dovlecei si branza. 







loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente