19.06.2017

Dovlecei pane

Simplu, ieftin si tare bun acest preparat.

Daca probati reteta mea de Dovlecei pane, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.
      
loading...
       Ingrediente:

  • 2 dovlecei potiviti ca marime
  • 2 oua
  • 2-3 linguri faina
  • boia
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit dovleceii




>
Aici gasiti reteta SOSULUI TZATZIKI...un sos care merge bine cu dovleceii.


Aici gasiti reteta CHIFTELUTELOR DIN DOVLECEI.
 

Mod de preparare:

Spalam dovlecii, ii decojim si ii taiem in felii de aproximativ 0,5 mm grosime.
Ii presaram cu sare si ii lasam deoparte pentru aproximativ 15-20 de minute, apoi ii scurgem de zeama care si-au lasat-o.
Tavalim feliile de dovlecel prin faina si le asezam pe un platou fara sa le suprapunem .
Batem ouale intr-un castron cu putina sare, apoi adaugam piper si boia dupa gust. Punem pe foc o tigaie cu ulei. Trecem bucatile de dovlecel prin ouale batute si le prajim in uleiul incins pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Cand sunt gata scoatem bucatile de dovlecei pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Servim dovleceii cu mujdei de usturoi sau cu diferite sosuri. Simplu si delicios.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea! Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu APERITIVE/GARNITURI 






loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente