31.03.2017

Minciunele (uscatele)

Mi-a fost pofta si le-am facut...au fost delicioase.



loading...



     Ingrediente:
  • 300 g faina
  • un ou
  • 200 g iaurt
  • o fiola esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare
  • ulei pentru prajit
     Pentru servit:
  • gem de capsuni



Mod de preparare:
Cernem faina intr-un castron ,facem o adancitura in mijloc si adaugam restul ingredientelor.
Le amestecam si framantam un aluat potrivit de tare.Daca aluatul este prea moale mai adaugam 1-2 linguri faina.
Lasam aluatul sa se odihneasca un sfert de ora apoi il transferam pe masa infainata si il  intindem cu sucitorul intr-o  foaie de aproximativ 35x25 cm.




Cu o rola zimtata taiem foaia de aluat in dreptunghiuri de aproximativ 5x 2,5 cm.Crestam fiecare dreptunghi in mijloc si scoatem un capat prin crestatura.
Dupa ce terminam toate minciunelele de modelat punem uleiul la incins (foc potrivit) si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc usor.Cand sunt gata le scoatem pe prosoape absorbante.
Servim minciunelele cu gem de capsuni.
Mai jos, am atasat cateva fotografii cu pasii principali din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.









loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente