31.03.2017

Minciunele (uscatele)

Mi-a fost pofta si le-am facut...au fost delicioase.



loading...
     Ingrediente:
  • 300 g faina
  • un ou
  • 200 g iaurt
  • o fiola esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare
  • ulei pentru prajit
     Pentru servit:
  • gem de capsuni sau orice gem sau dulceata


Aici gasiti reteta de SCOVERGI.
Aici gasiti reteta de GOGOSI TURNATE CU IAURT.

Mod de preparare:
Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura in mijloc si adaugam restul ingredientelor.
Le amestecam si framantam un aluat potrivit de tare. Daca aluatul este prea moale mai adaugam 1-2 linguri faina.
Lasam aluatul sa se odihneasca un sfert de ora, apoi il transferam pe masa infainata si il intindem cu sucitorul intr-o foaie de aproximativ 35x25 cm.
Cu o rola zimtata sau cutit taiem foaia de aluat in dreptunghiuri de aproximativ 5x 2,5 cm. Crestam fiecare dreptunghi in mijloc si scoatem un capat prin crestatura.
Dupa ce terminam toate minciunelele de modelat punem uleiul la incins (foc potrivit) si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc usor. Cand sunt gata le scoatem pe prosoape absorbante.
Servim minciunelele cu gem de capsuni.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de DULCIURI.









loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente