25.03.2017

Ciorba de salata verde si afumatura

Mi-a fost dor de-o ciorba de salata, asa ca am facut-o ...a iesit o bunatate!





loading...


     Ingrediente:
  • 2 salate mici
  • 200 g afumatura(am folosit ciolan afumat)
  • o ceapa alba
  • 4 fire mici ceapa verde (doar daca este sezon si o gasiti)
  • 4 fire mici usturoisau 2 catei de usturoi uscat 
  • 2 morcovi
  • 200 g smantana fermentata
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • otet si zeama de lamaie(dupa gust)
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
     Pentru omleta:
  • 4 oua
  • 3 linguri  lapte
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • cateva fire de marar si patrunjel


Aici gasiti reteta de CIORBA A LA GREC.


Mod de preparare:
Punem la incins cele 4 linguri de ulei intr-o oala si calim ciolanul taiat in bucatele potrivite. Cand se rumeneste putin  adaugam ceapa alba tocata marunt, morcovul taiat cubulete,  usturoiul si ceapa verde taiate in bucati de aproximativ 3 cm . Le sotam 3-4 minute, apoi adaugam 2 litri si jumatate de apa calda sau supa de legume. Lasam sa fiarba la foc potrivit pana legumele si carnea se patrund.

Intre timp pregatim omleta:
Spargem ouale intr-un castron si adaugam sarea,laptele si verdeata. Le batem bine cu furculita .
Punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei si cand se incinge turnam ouale. Prajim omleta cate 2-3 minute pe ambele parti.Cand este gata o scoatem pe un platou si cand se mai raceste o taiem in bucati potrivit de mari.






Cand legumele si carnea s-au patruns punem salata spalata si taiata suvite. Dupa 5-6 minute adaugam bucatile de omleta si potrivim gustul de sare si piper.Adaugam otet si zeama de lamaie dupa gust, mai lasam sa dea cateva clocote si inchidem focul.
Separat amestecam galbenusurile cu smantana si diluam cu un polonic din supa racorita.
Le turnam in fir subtire in oala cu ciorba, amestecand continuu pana la omogenizare.
Adaugam patrunjelul tocat .
Servim ciorbita calda sau rece, dupa gustul fiecaruia.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
In fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Aici gasiti mai multe retete de CIORBE/SUPE.










loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente