25.03.2017

Ciorba de salata verde si afumatura

Mi-a fost dor de-o ciorba de salata,asa ca am facut-o ...a iesit o bunatate!



loading...


     Ingrediente:
  • 2 salate mici
  • 200 g afumatura(am folosit ciolan afumat)
  • o ceapa alba
  • 4 fire mici ceapa verde
  • 4 fire mici usturoi
  • 2 morcovi

  • 200 g smantana fermentata
  • 2 galbenusuri mici
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • otet si zeama de lamaie(dupa gust)
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
     Pentru omleta:
  • 4 oua
  • 3 linguri  lapte
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • cateva fire de marar si patrunjel



Mod de preparare:
Punem la incins cele 4 linguri de ulei intr-o oala si calim ciolanul pe care l-am taiat in bucatele potrivite.Cand se rumeneste  adaugam ceapa alba tocata marunt,morcovul cubulete,  usturoiul si ceapa verde taiate in bucati de aproximativ 3 cm . Le sotam 3-4 minute, apoi adaugam 2 litri si jumatate de apa calda sau supa de legume.Lasam sa fiarba la foc potrivit pana legumele si carnea se patrund.

Intre timp pregatim omleta:
Spargem ouale intr-un castron si adaugam sarea,laptele si verdeata. Le batem bine cu furculita .
Punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei si cand se incinge turnam ouale. Prajim omleta cate 2-3 minute pe ambele parti.Cand este gata,o scoatem pe un platou si cand se mai raceste o taiem in bucati potrivit de mari.





Cand legumele si carnea s-au patruns punem salata spalata si taiata suvite.Dupa 5-6 minute adaugam bucatile de omleta si potrivim gustul de sare si piper.Adaugam otet si zeama de lamaie,mai lasam sa dea cateva clocote si stingem focul.
Separat amestecam galbenusurile cu smantana si diluam cu un polonic din supa racorita.
Le turnam in fir subtire in oala cu ciorba si amestecand continuu pana la omogenizare.
Adaugam si patrunjelul tocat .
Servim ciorbita calda sau rece, dupa gustul fiecaruia.
Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.












loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente